Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-2
Ξανά στο παιχνίδι
Παρασκευή 4 Απρίλη 2003

Sportidea

Ο Αγγελος Χαριστέας σκόρερ της Εθνικής μας στο Μπέλφαστ
«Ζωντανό» κράτησαν τ' όνειρο της πρόκρισης οι διεθνείς με τη νίκη τους επί της Β. Ιρλανδίας με 2-0 (3', 54' Χαριστέας). Το τι διακυβευόταν στο Μπέλφαστ φαίνεται καθαρά από τις (γεμάτες ανακούφιση) κουβέντες του Ρεχάγκελ: «Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη, που αν δεν πετυχαίναμε θα μέναμε εκτός διεκδίκησης της δεύτερης θέσης του ομίλου». Οι «γαλανόλευκοι» απέδωσαν όσο χρειαζόταν για την κατάκτηση των υπερπολύτιμων 3 βαθμών και ξεπέρασαν το άγχος, αλλά και το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων τους. Οι δύο αποβολές (39' Κουίν, 69' Γκιλέσπι), αλλά και τα λόγια του Καραγκούνη είναι χαρακτηριστικά: «Επαιξαν πολύ σκληρά. Δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Πολλές φορές φοβήθηκα μην πάθω ζημιά»... Αποτέλεσμα ο τραυματισμός του Νικολαΐδη που βάσει της αρχικής εκτίμησης είναι αρκετά σοβαρός (θα εξεταζόταν χθες το απόγευμα για την ακριβή διάγνωση). Σίγουρα πάντως του στερεί τη συμμετοχή στο παιχνίδι με την Προοδευτική.

Αυτά όμως ανήκουν στην ιστορία, όπως και η ταλαιπωρία για την επιστροφή. Η απεργία των ελεγκτών δημιούργησε μερικό πρόβλημα, αλλά τελικά οι εργαζόμενοι δέχτηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο. Πλέον το μυαλό, αναφορικά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στρέφεται στο επόμενο καθοριστικό παιχνίδι με την Ουκρανία. Ο Καραγκούνης επισημαίνει ότι «πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε για να πάρουμε τη δεύτερη θέση», ενώ ο Χαριστέας προσθέτει: «αλλιώς δε θα έχει καμία αξία η νίκη στο Μπέλφαστ». Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ανέφερε ότι «από κάποιο χρονικό σημείο και μετά κάναμε συντήρηση δυνάμεων», παραδέχτηκε πως «ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «έχουμε τα φόντα να προκριθούμε».

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Τέιλορ, Χιουζ, Μακάρτνεϊ, Κρέιγκαν, Ουίλιαμς, Γκιλέσπι, Τζόνσον, Μακ Καν (67 Κιρκ), Λόμας, Χίλι (67 Μακ Βέι), Κουίν. ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Γιαννακόπουλος, Βενετίδης (72 Φύσσας), Νταμπίζας, Κυργιάκος, Ζαγοράκης, Κωνσταντινίδης, Καραγκούνης, Τσάρτας (77 Καφφές), Χαριστέας, Νικολαΐδης (42 Βρύζας).