Συνέντευξη με έναν «βρικόλακα»!
Τετάρτη 9 Απρίλη 2003

Eurokinissi

Ο,τι κι αν γράψουμε εμείς, ό,τι κι αν πούμε εμείς, ποτέ δε θα μπορέσουμε να αποδώσουμε τον εσωτερικό κόσμο του δολοφόνου. Αυτό είναι ένα «προνόμιο» που έχει μόνον ο ίδιος ο δολοφόνος. Μόνον ο ίδιος ο δολοφόνος μπορεί να περιγράψει τον εαυτό του!

Ιδού, λοιπόν, ο «αντ' αυτού» του δολοφόνου, μέσα από τα ίδια του τα λόγια. Ιδού τι είπε χτες ο Μίλερ, ο Αμερικανός πρέσβης, ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος των δολοφόνων, στη συνέντευξή του στο ρ/σ «Φλας».

1ον: Οι Αλ Καπόνε του πλανήτη

Υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τον πόλεμο. Τι σχολιάζετε, ρωτήθηκε ο πρέσβης.

Μίλερ: «Μα κι εγώ επίσης είμαι κατά του πολέμου (...) Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του ΟΗΕ»!

Οι μαφιόζοι, οι γκάνγκστερ είναι το πρότυπό τους! Εχουν εκτελέσει 2.000 αμάχους, έχουν σακατέψει άλλους 5.000 αμάχους, πολιορκούν 20 εκατομμύρια ανθρώπους στερώντας τους το νερό και το ρεύμα, αλλά έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι είναι κατά του πολέμου! Ποιοι; Αυτοί που τον αποφάσισαν, αυτοί που τον διαπράττουν! Είναι και «υπέρ του ΟΗΕ»! Σαν τους μαφιόζους που το βράδυ εκτελούν και το πρωί στέλνουν στεφάνια και συλλυπητήρια στις κηδείες των θυμάτων τους!

2ον: Να γιατί σκοτώνουν δημοσιογράφους!

Η τηλεόραση δείχνει συνεχώς εικόνες ακρωτηριασμένων παιδιών στα νοσοκομεία. Τι έχετε να πείτε, ρωτήθηκε ο πρέσβης.

Μίλερ: «Θα σας έλεγα να αλλάξετε κανάλι, θα έλεγα στους ακροατές σας να αλλάζουν κανάλι (...) Δείτε, για παράδειγμα, το CNN (...) Παρακολουθείτε ελληνική τηλεόραση. Βλέπετε "Αλ Τζαζίρα". Δείτε λίγο CNN, δείτε "Fox News"»!

Υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία γιατί δολοφονούν τους δημοσιογράφους στη Βαγδάτη; Να αλλάξουμε κανάλι, ζητά ο Μίλερ. Αν όχι, τότε οι φρικαλεότητες της χώρας του θα μείνουν στο σκοτάδι με άλλον τρόπο. Ποιον τρόπο; Τον είδαμε χτες! Στρέφοντας τις κάννες των τανκς τους κατά των δημοσιογράφων! Είναι πρόστυχοι! Η διάχυση του κυνισμού τους είναι τόσο επικίνδυνη, όσο τα εκτελεστικά αποσπάσματα των μισθοφόρων τους!

3ον: Οι Γκέμπελς ξαναζούν

Οι Ιρακινοί θα σας αντιμετωπίσουν ως κυβέρνηση κατοχής στη χώρα τους. Τι λέτε, ρωτήθηκε ο πρέσβης.

Μίλερ: «Δεν επιθυμούμε να παραμείνουμε στο Ιράκ ούτε μια μέρα παραπάνω από όσο χρειάζεται. Δεν είμαστε αποικιοκρατική δύναμη και αν κοιτάξετε την Ιστορία μας θα δείτε ότι έχουμε εμπλακεί σε πολέμους, ακόμη και στην Ελλάδα, προσέχοντας να απεμπλακούμε το συντομότερο δυνατό»!

Ο κυνισμός τους ξεπερνά κάθε όριο! Ο Μίλερ τολμά να φέρνει σαν «απόδειξη» του «απελευθερωτικού» ρόλου των Αμερικανών το γεγονός ότι από τους πρώτους που δέχτηκε στις πλάτες του τις αμερικανικές βόμβες «Ναπάλμ» ήταν ο ελληνικός λαός! Τολμά να ζητά την ανοχή μας, θυμίζοντάς μας τον ...Πιουριφόι! Θα μείνουμε στο Ιράκ, όσο χρειάζεται, λέει! Στην Ελλάδα, πάντως, έμειναν - εμφανώς - μέχρι το 1974 και έκτοτε παραμένουν αδιαλείπτως, και εξίσου εμφανώς, όπως φαίνεται αν κοιτάξει κανείς στη Σούδα! Στη Γερμανία και στην Ιαπωνία, έμειναν δεκαετίες. Στο Κόσσοβο συμπλήρωσαν 4 χρόνια. Στη Βοσνία 8 χρόνια. Στο Ιράκ; «Οσο χρειαστεί, ούτε μέρα παραπάνω»! Αυτά ήταν τα λόγια του Γκέμπελς, όταν τα Ες-Ες διόριζαν κυβερνήσεις στον κόσμο!

4ον: «Μπράβο», κ. Σημίτη!

Και μετά από όλα αυτά τι έχετε να μας πείτε για την ελληνική κυβέρνηση, το ρόλο της στον πόλεμο και την από μέρους της προεδρία της ΕΕ, ρωτήθηκε ο πρέσβης.

Μίλερ: «Πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση και έχει κάνει αξιοθαύμαστη δουλιά από αυτή τη δύσκολη θέση»!

Εδώ δε θα κάνουμε κανένα σχόλιο. Απολύτως κανένα! Απλώς θυμίζουμε ότι σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εκλογική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, στις 9/4/2000. Τα νέα «συχαρίκια» ήρθαν την πιο κατάλληλη ώρα...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ