ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ
Σάββατο 12 Απρίλη 2003

(Από τον σεβαστό μας σύντροφο και συνάδελφο Δημήτρη Σέρβο, λάβαμε και δημοσιεύουμε τα παρακάτω λόγια μαζί με τις πολύτιμες φωτογραφίες)

«Προσπάθεια των δολοφόνων για να καθυποτάξουν τον ιρακινό λαό ήταν να του στερήσουν το νερό και την πληροφόρηση. Να τον φιμώσουν κι όχι μόνον αυτόν. Να γιατί χτύπησαν τα δύο αραβικά κανάλια ("Αλ Τζαζίρα" και "Αμπού Ντάμπι"), καθώς και το ξενοδοχείο "Παλαιστάϊν", όπου διέμεναν οι πολεμικοί ανταποκριτές.

Στην πατρίδα μας, πριν πολλά χρόνια, εφαρμόστηκαν απ' τους φασίστες κατακτητές οι ίδιες μέθοδες. Η διαταγή του Γερμανού Φελντκομαντάτ - αντίστοιχου του Αμερικανού στρατηγού Φρανκς στη Βαγδάτη - ανάμεσα στ' άλλα ανέφερε:

"...Οι αποκλειστικώς υπό του Γερμανικού Στρατού χρησιμοποιημένοι κρουνοί υδροληψίας φέρουν χαρακτηριστικάς πινακίδας εις δύο γλώσσας. Οι κρουνοί αυτοί δέον να μη χρησιμοποιούνται υπό του αστικού πληθυσμού..." (Εφημ. "Αθηναϊκά Νέα" της 6.5.1944, σελ. 1).

Παράλληλα, οι κατακτητές, με την "αγαστή" συνεργασία της "ελληνικής" κυβέρνησης, είχαν υποχρεώσει - με την απειλή ακόμη και της ίδιας της ζωής τους - όλους τους κατόχους ραδιοφώνων να τα προσκομίσουν στις αρχές κατοχής, προκειμένου να σφραγιστούν, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα να "πιάνουν" ξένους σταθμούς.

Αλήθεια, τι διαφορετικό ζήτησε απ' το λαό μας ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα; Απλά, μας είπε να βλέπουμε και ν' ακούμε μόνον τα αμερικάνικα κανάλια και ιδιαίτερα το CNN».