ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΜΠΛΕΡ - ΑΘΝΑΡ ΚΑΙ ΣΙΑ
Την ερχόμενη Τετάρτη όλοι στους δρόμους
Κυριακή 13 Απρίλη 2003

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις την ερχόμενη Τετάρτη, 16 του Απρίλη, για να υποδεχτεί ο ελληνικός λαός όπως αξίζει τους μακελάρηδες των λαών, διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Ετσι:

-- Στις 11 π.μ. η νεολαία και οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Κατόπιν, πραγματοποιούν πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις πρεσβείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

-- Στις 5 μ.μ. η «Δράση» διοργανώνει παλλαϊκό συλλαλητήριο, επίσης στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Θα ακολουθήσει και πάλι πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις δύο πρεσβείες. Εργαζόμενοι και νεολαία συγκεντρώνονται απευθείας μπροστά στην εξέδρα, ενώ οι συνοικιακές επιτροπές της «Δράσης» προσυγκεντρώνονται στις 4.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Επίσης, οι αντιστασιακοί με τα λάβαρά τους θα κάνουν προσυγκέντρωση, στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

-- Θα προηγηθεί την Τρίτη, 15 του Απρίλη, στις 6 μ.μ., μαζική πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Στις 16 του Απρίλη, μεσούντος του εγκλήματος σε βάρος του ιρακινού λαού, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η φιέστα των Ευρωπαίων ηγετών, με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ. Μια διεύρυνση που αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και τους μόνους που συμφέρει είναι το ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο και την αστική τάξη των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.


Θα έρθουν στη χώρα μας, στις 16 του Απρίλη, οι αρχιεγκληματίες Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και άλλοι που παρέχουν βάσεις, εναέριο χώρο κι άλλες διευκολύνσεις, όπως κάνει και η ελληνική κυβέρνηση.

Θα τους υποδεχτεί ο Σημίτης και η κυβέρνησή του, που παρέχουν πολύτιμη βοήθεια στις ΗΠΑ-Αγγλία, με τη Σούδα, το Ακτιο, τα ΑΒΑΚΣ, τις φρεγάτες, για τη σφαγή του ιρακινού λαού.

Καμία υποχρέωση και κανένα σεβασμό δεν οφείλουν οι εργαζόμενοι, ο λαός απέναντί τους.

Αγωνιζόμαστε για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πόλου αντίστασης ενάντια στον αιματοβαμμένο αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Η συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό έχει τη δύναμη να τους νικήσει».

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση-διαδήλωση πραγματοποιεί η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» την ερχόμενη Τετάρτη, 16 του Απρίλη, στις 7 μ.μ. και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με την ευκαιρία της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στην Αθήνα.

Στη Λήμνο

Εξάλλου, σε αγωνιστική υποδοχή των αρχιεγκληματιών Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και όλων των Ευρωπαίων ηγετών που στηρίζουν τον πόλεμο, καλεί το λαό της Λήμνου η Παλλημνιακή Επιτροπή «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η οποία οργανώνει συλλαλητήριο την Τετάρτη 16 του Απρίλη και ώρα 7.30 μ.μ. στο λιμάνι της Μύρινας.

Η προκήρυξη-κάλεσμα του ΚΚΕ

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο να υψώσουν τη φωνή τους και με αγωνιστικές μαζικές κινητοποιήσεις να διαδηλώσουν ότι οι Μπλερ και Αθνάρ είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας», τονίζει το ΚΚΕ σε αγωνιστικό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους.

Στην προκήρυξη-κάλεσμα του Κόμματος επισημαίνεται ότι την Ελλάδα θα βγάλει από τους άδικους πολέμους ο λαός της!

Καταγράφεται επίσης η συνενοχή των κυβερνήσεων της ΕΕ στο έγκλημα εναντίον του λαού του Ιράκ αφού:

-- Υπέγραψαν το λεγόμενο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ το 1999, που του επιτρέπει να επεκτείνει τη δράση του παντού! Και τώρα, τι υποκρισία! Κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι κάνουν προληπτικό πόλεμο!

-- Είναι οι ίδιοι, που το 2002 υπέγραψαν στην Πράγα το ΝΑΤΟικό δόγμα του προληπτικού πολέμου!

-- Ανάμεσά τους και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που, με τις πλάτες της ΝΔ, έδωσε όλων των ειδών τις διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και Βρετανία (βάσεις, λιμάνια, πιλότους, χώρους ανεφοδιασμού κ.ά.).

-- Οι κυβερνήσεις της ΕΕ αγνόησαν τον ΟΗΕ στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας! Τώρα τον θυμήθηκαν. Τον θέλουν τώρα, σαν Δούρειο Ιππο στο πλιάτσικο κατά του Ιράκ.

«Εδώ και σε κάθε χώρα, να συγκροτήσουμε μέτωπο λαϊκό αντιιμπεριαλιστικό για τη λαϊκή εξουσία. Μέτωπο σε κάθε χώρα και διεθνής συντονισμός της πάλης. Δεν έχουμε άλλο δρόμο. ΟΧΙ στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ. Είμαστε με το λαό του Ιράκ».