ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
Στα μέτρα των δυνατών

Θεωρητικά εύκολο έργο θα έχουν σήμερα οι τρεις πρωτοπόροι ΠΑΟ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Κυριακή 20 Απρίλη 2003

Sportidea

Απών, για μια ακόμη Κυριακή, ο τραυματίας Νικολαΐδης
Φαινομενικά στα μέτρα των δυνατών είναι η σημερινή 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια:

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έχει επικίνδυνη έξοδο στην Καλλιθέα, όπου θα αναμετρηθεί με την ομώνυμη ομάδα (17.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Αναφερόμενος στον αγώνα του «Ελ Πάσο» ο τεχνικός ηγέτης των πρασίνων Σέρτζιο Μαρκαριάν επισήμανε: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρωτάθλημα θα τελειώσει την τελευταία αγωνιστική και μέχρι τότε πρέπει να έχουμε μόνο νίκες. Μην ξεχνάμε ότι ο αντίπαλός μας καίγεται και αυτός για τους πόντους, αφού δίνει μάχη για τη σωτηρία του». Από τη μεριά του ο προπονητής των κυανόλευκων Μπάμπης Τενές είναι αισιόδοξος για την έκβαση του παιχνιδιού: «Σεβόμαστε τον ΠΑΟ, όμως δεν πρέπει να παραδοθούμε αμαχητί. Το μεγαλύτερο άγχος θα το έχει ο αντίπαλος, αφού αυτός είναι το λογικό φαβορί. Πιστεύω ότι και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας θα φτάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Στην Καλαμάτα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού (17.30 ΑΛΦΑ) ο Ολυμπιακός τυπικά γηπεδούχος θα αγωνιστεί κόντρα στο Αιγάλεω. Μετά την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη, την περασμένη βδομάδα η νίκη για τους ερυθρολεύκους είναι μονόδρομος. Αυτό το γνωρίζουν παίκτες και τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Ολεγκ Προτάσοφ: «Πρέπει να φτάσουμε ως το τέλος μόνο με νίκες και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Ο σκοπός μας είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς στην Καλαμάτα. Δε νομίζω ότι θα επηρεαστούμε το ότι δεν παίζουμε στη φυσική μας έδρα. Αλλωστε, ο κόσμος θα κατακλύσει το γήπεδο όπως κάνει σε κάθε ματς που δίνουμε στην επαρχία».

Sportidea

Μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό, κόντρα στο Αιγάλεω
Με ηρεμία αντιμετωπίζει ο προπονητής του «Σίτι» το ματς στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας: «Αναμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Εμείς θα παίξουμε ελεύθερα και ό,τι προκύψει. Το όνομα του αντιπάλου είναι ένα καλό κίνητρο για τα νέα παιδιά που θα αγωνιστούν, ώστε να δείξουν τι αξίζουν».

Αμφίρροπο ματς αναμένεται να γίνει στη Νεάπολη (17.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Εκεί ο Ιωνικός που διψά για βαθμούς, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία, θα φιλοξενήσει την ιδιαίτερα φορμαρισμένη ΑΕΚ που κυνηγάει τη δεύτερη θέση από τον Ολυμπιακό, ώστε να περάσει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο κόουτς της Ενωσης, Ντούσαν Μπάγεβιτς, είπε για το παιχνίδι: «Η Νεάπολη είναι μια καυτή έδρα και το γεγονός ότι ο Ιωνικός δίνει μάχη σωτηρίας κάνει το έργο μας ακόμη δυσκολότερο. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και από εμάς θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο η έκβαση του αγώνα. Ποντάρουμε πολύ και στον κόσμο που θα έρθει να μας βοηθήσει».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Γιάτσεκ Γκμοχ δηλώνει αισιόδοξος: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεχωρίζουμε τους αντιπάλους. Τους βλέπουμε πλέον όλους με το ίδιο μάτι και ο σκοπός μας είναι η νίκη. Γνωρίζουμε ότι αυτή την εποχή η ΑΕΚ είναι εξαιρετική όμως θα προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια, ώστε να πάρουμε τους πόντους. Ελπίζω ότι η συμπαράσταση του κόσμου θα είναι δεδομένη».

Sportidea

Δύσκολη αποστολή για τον ΠΑΟ στο «Ελ Πάσο»
Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος που ακούει στο όνομα Πανιώνιος θα υποδεχτεί στο δημοτικό στάδιο Βόλου (εκτίει τιμωρία μιας αγωνιστικής) τον Ακράτητο (17.30 ΑΛΦΑ).

Ο πρωτομάστορας της πετυχημένης πορείας Γιόζεφ Μπουμπένκο, μιλώντας για το παιχνίδι, τόνισε μεταξύ άλλων: «Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά αλλά με την ίδια σοβαρότητα. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος παλεύει για να παραμείνει στην κατηγορία κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Σίγουρα ντεζαβαντάζ είναι το γεγονός ότι θα παίξουμε σε ουδέτερη έδρα. Είμαστε, όμως, καλύτεροι και πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας διασφαλίσουν την έξοδό μας στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο Ντουμίτριου Ντουμιτρίου, που έχει περάσει από τον πάγκο των κυανέρυθρων, έπλεξε το εγκώμιο του αντιπάλου: «Ο Πανιώνιος φέτος είναι η πλέον βελτιωμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαία ψηλά και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Εμείς έχουμε καλή ψυχολογία μας βοηθάει επίσης και το γεγονός ότι δε θα παίξουμε στη Νέα Σμύρνη. Ολα τα παιδιά πιστεύουν ότι αν παίξουμε δυνατά και πειθαρχημένα έχουμε πολλές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα. Φυσικά, η νίκη θα ήταν το ιδανικότερο αποτέλεσμα, αφού θα πάρουμε βαθμολογική ανάσα».

Μια ακόμη ομάδα μετά τους Ολυμπιακό και Πανιώνιο, ο ΟΦΗ θα εκτίσει την ποινή τιμωρίας του γηπέδου του μακριά από το Ηράκλειο. Πάντως, δε θα φύγουν μακριά από το νησί αφού η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα θα διεξαχθεί στο στάδιο Περιβολίων στα Χανιά (17.00). Ο τεχνικός των Κρητικών Πέτερ Σκάζνι τονίζει: «Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας είναι σε δεινή βαθμολογική κατάσταση και θα τα δώσει όλα, ώστε να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Εμείς είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα παίξουμε για την ιστορία μας. Θέλουμε, άλλωστε, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα».

Στην αντίπερα όχθη ο «Αγιαξ» της Ηπείρου δε σκέφτεται άλλο αποτέλεσμα από αυτό της νίκης. Χαρακτηριστικές, άλλωστε, είναι οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου: «Πάμε στα Χανιά, με στόχο να κερδίσουμε και να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος διανύει περίοδο φόρμας, όμως εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε μεγαλύτερα κίνητρα για την κατάκτηση των τριών πόντων».

Τέλος, το πρόγραμμα της αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση της Πάτρας, όπου η ουραγός και καταδικασμένη Παναχαϊκή θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ (15.30). Ο προπονητής του δικεφάλου του βορρά, αναφερόμενος στον αγώνα είπε: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τους αντιπάλους. Παίζουν για την αξιοπρέπειά τους και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες και να μην περάσει από το μυαλό τους ότι ο αγώνας έχει τυπική διαδικασία. Εχουμε πολλά προβλήματα, όμως όταν μπαίνουμε στο γήπεδο πρέπει να τα βάζουμε στην άκρη».

Οσον αφορά τον Δημήτρη Γκένα, κόουτς των Πατρινών, υποστήριξε: «Ο αγώνας κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα νέα παιδιά της ομάδας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε ένα ιστορικό και ισχυρό αντίπαλο».