AEK
Ξέσπασμα Γεωργάτου
Πέμπτη 17 Απρίλη 2003

Sportidea

Προβληματισμένος είναι ο Γρ. Γεωργάτος για το αν θα φοράει και του χρόνου τη φανέλα της ΑΕΚ. Αιτία, το γενικό μπάχαλο που επικρατεί στην «Ενωση»
«Με τις παρούσες συνθήκες δε θα μείνω στην ΑΕΚ μετά τη λήξη του συμβολαίου μου». Η αποκάλυψη αυτή ανήκει στο Γρηγόρη Γεωργάτο που έδωσε χτες συνέντευξη σε σχετική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας. Αποτελεί άλλο ένα χαρακτηριστικό δείγμα του μεγέθους των προβλημάτων, αλλά και των συνεπειών στα οποία έχει οδηγήσει και την ΑΕΚ ο... παράδεισος των επιχειρηματιών - σωτήρων. Είναι η τρανή απόδειξη πως το μοντέλο φτιάχτηκε και συντηρείται για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάθε κεφαλαιοκράτη, που όμως συγκρούονται με τις πραγματικές ανάγκες της ομάδας.

Και στην ΑΕΚ η ασυδοσία και τα παιχνίδια των επιχειρηματιών έφεραν χάος, τέλμα, αδιέξοδο. Αυτοί θησαύρισαν και θησαυρίζουν, ενώ η ομάδα βαλτώνει όλο και περισσότερο. Ετσι ένας από τους βασικούς συμμετέχοντες στη θετική πορεία του συλλόγου ξεκαθαρίζει: «Δεν πρόκειται αν δεν αλλάξει η κατάσταση να τραβήξω αυτά που πέρασα φέτος, όπου μου χρωστούν 6 μηνών δεδουλευμένα! (...) Είμαι επαγγελματίας και θα κοιτάξω το δικό μου συμφέρον». Οσο για το πού θα πάει: «Παίζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και να φύγω στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι κάπου θα βρω δουλιά και δε θα μείνω άνεργος...».

Τα προβλήματα της ΑΕΚ όμως δε σταματούν εδώ. Στον αέρα παραμένει η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, την οποία περιμένουν αρκετοί ποδοσφαιριστές για να καθορίσουν τη στάση τους... Το αλισβερίσι και τα παιχνίδια εξουσίας όλων των πλευρών μάλλον οδηγούν τη διαδικασία σε αναβολή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει.