ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Καθημερινός μεγάλος αγώνας για να ξεπεραστούν τα προβλήματα

Τεράστιο το οικονομικό χρέος που κληρονόμησε ο Β. Τράπαλης. Πληρώθηκαν χτες 50 εργαζόμενοι της ΔΕΤΕΟΠΑΝ, που ήταν απλήρωτοι οκτώ μήνες

Πέμπτη 24 Απρίλη 2003

Ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος
Παρά τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα που άφησε πίσω του στο Δήμο της Νίκαιας ο πρώην δήμαρχος Β. Τράπαλης, με το χρέος να αγγίζει τα 13 δισ. δραχμές, η σημερινή δημοτική αρχή, με καθημερινό αγώνα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, κατάφερε να εξοφλήσει, χτες, τους 50 συμβασιούχους, με ειδικές ανάγκες εργαζόμενους στη ΔΕΤΕΟΠΑΝ. Οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν απλήρωτοι για οκτώ μήνες! Παράλληλα, ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος και η δημοτική αρχή καταβάλλουν προσπάθειες να εξοφληθούν, σήμερα, οι υπόλοιποι συμβασιούχοι που η σύμβασή τους έληξε μέσα στο 2002, αλλά η προηγούμενη δημοτική αρχή τους άφησε απλήρωτους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος της Νίκαιας, ουσιαστικά δεν εισπράττει χρήματα από την κρατική επιχορήγηση. Με ευθύνη της κυβέρνησης, η προηγούμενη δημοτική αρχή προεκλογικά προεισέπραξε την επιχορήγηση. Ετσι, από την αρχή του χρόνου και μέχρι τα μέσα του 2004, ο Δήμος Νίκαιας εισπράττει μόνο 28.000 ευρώ τον μήνα, αντί για 580.000 ευρώ! Τα μόνα έσοδα του Δήμου είναι τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία σημειωτέον η σημερινή δημοτική αρχή δεν τα αύξησε, παρά την αντίθετη πρόταση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Τα έσοδα αυτά είναι 500.000 ευρώ τον μήνα, αλλά η μισθοδοσία των υπαλλήλων κάθε μήνα είναι 900.000. Τα 400.000 ευρώ που υπολείπονται για τη μισθοδοσία για τους επόμενους 15 μήνες πρέπει να καλύπτονται από το Δήμο.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Στ. Μπενετάτος κάνει πραγματικό αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει τα προβλήματα από τη «μαύρη λίστα» σε ΙΚΑ, τράπεζες και άλλους οργανισμούς, που κληρονόμησε από τη διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης.

Με δεδομένη λοιπόν την τραγική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, η σημερινή δημοτική αρχή απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι στο πλευρό των εργαζομένων. Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις τους για εργασία και απολαβή όλων όσων δικαιούνται και την ίδια στιγμή είναι αποφασισμένη να μην παραιτηθεί από το δικαίωμα, με όσα προβλήματα κι αν παρέλαβε, να λειτουργήσει το Δήμο, αποφασισμένη να διεκδικήσει τα χρήματα που ανήκουν στην Κοκκινιά, προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα που έχει υποσχεθεί στους δημότες.