Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ο πραγματικός Γολγοθάς λαών
Πέμπτη 24 Απρίλη 2003

Η βδομάδα των παθών παραπέμπει - χωρίς μεταφυσική - στα δεινά των λαών του κόσμου, από τη δολοφονική μανία της κοσμοκρατορίας.

Η ανθρωπότητα των φτωχών, των ανήμπορων των βομβαρδισμένων ζει σε κάθε χτύπο της καρδιάς της, τα δικά της πάθη, το φραγγέλιο, τον ακάνθινο στέφανο, την πορεία προς τον πραγματικό Γολγοθά και τη σταύρωση.

Τώρα νέοι καίσαρες και πραίτωρες της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης οδηγούν στην ομαδική σφαγή και καταστροφή, εκεί στη γη της Μεσοποταμίας. Οδηγούν στη φρίκη ενός αειφόρου πολέμου με την ανοχή και των συνδρομητών ευρω-φαρισαίων και των ευνουχισμένων διεθνών οργανισμών.

Καταματωμένο το Ιράκ οδηγήθηκε στη μεγάλη σφαγή ανάμεσα στους στοίχους των νέων λεγεωνάριων - μισθοφόρων κάτω από τις εντολές των καισάρων, την υποκρισία των πιλάτων και του φαρισαϊσμού των διεθνών οργανισμών.

Σε μια παράφραση ακούστηκε η ύστατη επίκληση που είχε απευθύνει ο ανθρωποθεός, εκεί στο Γολγοθά: «Αλάχ, Αλάχ, γιατί μας εγκατέλειψες». Αφαντοι οι θεοί...

Σταυρωτήδες, γύρω μας, ανταλλάσσουν με αργύρια τις ζωές του κόσμου.

Στις μέρες μας αυτό το «Ηλί, ηλί λαμά σαβαχθανί» ακούγεται ως η ματωμένη κραυγή του κόσμου, που δεν μπορεί, όμως, να περιμένει την εξ ύψους βοήθεια για να εμποδίσει την πορεία προς τη σταύρωση.

Οι λαοί που δεν υποτάσσονται, θέτουν τον δάκτυλον «επί τον τύπον των ήλων», αμφισβητούν, αντιστέκονται, δοκιμάζουν και δοκιμάζονται, αγωνίζονται.

Αλίμονο αν περιμέναμε τη λύτρωση από τους νεοκαίσαρες. Η ανάσταση δε θα ερχόταν ποτέ.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ