Μεγάλη η έξοδος προς την επαρχία
Παρασκευή 25 Απρίλη 2003

Eurokinissi

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά χτες το βράδυ η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές του Πάσχα. Αυξημένη ήταν η κίνηση στα δύο βασικά οδικά δίκτυα, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σταθμούς των ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ. Στην Εθνική Οδό Αθήνας -Πάτρας παραχωρήθηκε μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου από το Δαφνί έως την Ελευσίνα, καθώς και στην Κακιά Σκάλα. Από τη Δευτέρα μέχρι χτες το μεσημέρι πάνω από 150.000 οχήματα είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας. Επίσης από χτες το πρωί μέχρι το μεσημέρι πάνω από 25.000 οχήματα είχαν διέλθει από τα διόδια Σχηματαρίου.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στους σταθμούς του ΟΣΕ, στα ΚΤΕΛ και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Μαΐου στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας.

Σήμερα θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην Εθνική Αθήνας - Πάτρας από τις δυο το μεσημέρι μέχρι τις εννέα το βράδυ, από το Δαφνί μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας και από το 46ο-53ο χιλιόμετρο (Κακιά Σκάλα). Η μονοδρόμηση θα τίθεται σε ισχύ ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο και το Μ. Σάββατο, ενώ από την Κυριακή του Πάσχα θα δοθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου.

Στην Εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στον κόμβο της Ν. Κηφισιάς, στη γέφυρα Βαρυμπόμπης, στη γέφυρα Κρυονερίου. Μονοδρομήσεις θα γίνουν στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής, στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου και στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα.

Λιακάδα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το διάστημα από τη Μεγάλη Παρασκευή έως την Κυριακή του Πάσχα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.