Ομαδική καλλιτεχνική έκφραση
Τετάρτη 30 Απρίλη 2003

Εργο του Δ. Μηλιώτη
Συνεχίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο «cafe Bistrot» (Λεωφόρος Συγγρού 142), η ομαδική έκθεση ζωγραφικής των: Δημήτρη Μηλιώτη, Μάγδας Αστέρη και Γιώργου Μουντεάν. Εως τις 10 Μάη παρουσιάζονται έργα, στα οποία πρωταγωνιστεί το χρώμα και οι αφαιρετικές μορφές. Ο Δ. Μηλιώτης δημιουργεί ένα διάλογο ανάμεσα στο σώμα (ον) και το χώρο (κόσμο), όπου το ανθρώπινο σώμα μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος του χώρου, ως πομπός, αλλά και ιδανικός δέκτης του. Στα ζωγραφικά έργα της η Μ. Αστέρη εικονοποιοί εσωτερικές ψυχικές καταστάσεις και μνήμες. Οπως σημειώνει η Αθηνά Σχινά, «Οι εικόνες μετατρέπονται σε μεταισθήσεις και οι εκφραστικές χειρονομίες υποκαθιστούν συνειρμούς μιας διαρκώς μεταβαλλόμενης και δονούμενης πραγματικότητας». Στα τοπία του ο Γ. Μουντεάν μετασχηματίζει με εσωτερικές χρωματικές ισορροπίες τη ρεαλιστική πραγματικότητα. Σημαντικό στοιχείο στις συνθέσεις του είναι το φως και οι αντιπαραθέσεις των χρωματικών τόνων.

Εγκαινιάζεται στις 8 Μάη στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδη» (Αριάδνης 13 και Νιόβης, Φιλοθέη), έκθεση των αριστούχων αποφοίτων γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Διοργανώνεται από την ΑΣΚΤ και το Δήμο Φιλοθέης. Θα διαρκέσει έως τις 8 Ιούνη.

«Γυναίκα - ένοχη πολιτεία» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Σοφίας Μπόνη και του Βαγγέλη Παππά που φιλοξενείται έως τις 4 Μάη στην αίθουσα τέχνης «Παύλος Κέραμπος» (Βριλησσού 19, περιφερειακός Ευελπίδων Παλαιού Ψυχικού). Οι γυναίκες της Σ. Μπόνη παρουσιάζουν νοητικές αναπαραστάσεις, που απευθύνονται στο οπτικό πεδίο δράσης. Οι ένοχες πολιτείες του Βαγγέλη Παππά είναι κυβιστικές αποκαλύψεις, στις οποίες έντεχνα η φόρμα μετατρέπεται από εννοιακή σε απτική.

Στον πολιτιστικό πολυχώρο «8 Δυτικά» (Λ. Αθηνών 387, Αιγάλεω), παρουσιάζεται (έως 11/5), ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οάσεις». Παρουσιάζονται φωτογραφίες των: Α. Αγγελοπούλου, Ν. Βλαχόπουλου, Β. Μανιατάκου, Γ. Μισεντζή, Ε. Σαραντοπούλου, Β. Χόρτη κ.ά.