Υποπτες συνομιλίες
Τετάρτη 30 Απρίλη 2003

Ο Τζιν Χάκμαν πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η συνομιλία»
Ενα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ του Φράνσις Φορντ Κόπολα είναι η ταινία «Η συνομιλία», που εξετάζει το θέμα της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής. Ο Τζιν Χάκμαν υποδύεται τον ειδικό στις παρακολουθήσεις με κοριούς, ο οποίος πιστεύει ότι εκτελεί κοινωνικό έργο και συνεισφέρει σημαντικά στην πάταξη του εγκλήματος. Κάποια στιγμή όμως, όταν δολοφονούνται τρεις αθώοι λόγω δικής του υπαιτιότητας, συνειδητοποιεί το μέγεθος της προσωπικής ευθύνης του και διστάζει να κάνει χρήση των στοιχείων που έχει στα χέρια του. Δεξιοτεχνικό θρίλερ, το οποίο είναι συγχρόνως ένα συνταρακτικό υπαρξιακό μεταφυσικό δράμα και μια έξοχη σπουδή χαρακτήρων. Η ταινία, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα φιλμ της δεκαετίας του '70, έχει τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1974. Πρωταγωνιστούν: Τζιν Χάκμαν, Φρέντερικ Φόρεστ, Αλεν Γκάρφιλντ, Χάρισον Φορντ (Πέμπτη, ΕΤ-1, 21.00).

«Πορεία ελευθερίας», σε σκηνοθεσία Σπάικ Λι. «Σηκώστε το κεφάλι... Υψώστε τη φωνή σας... Χαράξτε την Πορεία Ελευθερίας...». Στις 16 Οκτώβρη 1995, ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον για να πραγματοποιήσουν μια πορεία που γράφτηκε στην ιστορία. Λίγες μέρες πριν από την πρώτη επέτειο αυτής της πορείας, μια ομάδα ανδρών, άγνωστοι μεταξύ τους, μπαίνουν σ' ένα λεωφορείο με προορισμό την Ουάσιγκτον. Η διαδρομή θα διαρκέσει τρεις μέρες και μέσα από τα χιλιάδες μίλια, από τη μια άκρη της Αμερικής έως την άλλη, οι επιβάτες του λεωφορείου θα ενώσουν τις ψυχές τους και θα νιώσουν σαν πραγματικά αδέλφια. Αυτή, είναι η δική τους «άγραφη» ιστορία... Στην ταινία ακούγονται τραγούδια των: Michael Jackson, James Brown, Blackstreet, D' Angelo, Stevie Wonder και Curtis Mayfield. Πρωταγωνιστούν: Οσι Ντέιβις, Τσαρλς Ντάτον, Γουέντελ Πιρς (Πέμπτη, MEGA, 01.30).

«Ερωτες που σβήνουν την αυγή», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μάλιγκαν. Το 1936, η 15χρονη Ντέιζι Γκλόβερ ηχογραφεί ένα δίσκο και τον στέλνει στο Χόλιγουντ. Την καλούν να παίξει σ' ένα μιούζικαλ που γνωρίζει επιτυχία. Τη μέρα της πρεμιέρας, ένας ωραίος αστέρας τη φλερτάρει, αλλά ο έρωτάς τους κρατά μόνο μια νύχτα... Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Γουντ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόντι Μακ Ντάουαλ, Ρουθ Γκόρντον, κ.ά. (Πέμπτη, ΝΕΤ, 18.30).