ΑΧΤΙΔΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναγερμός και πολύμορφη δράση σ' όλους τους χώρους δουλιάς
Σάββατο 10 Μάη 2003

Το κλείσιμο της ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ, αλλά και τα λουκέτα παραγωγικών τμημάτων σε άλλες επιχειρήσεις καθώς και οι μαζικές απολύσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε εργοστάσια όπως η ΣΕΞ ΦΟΡΜ, η ΓΙΟΥΛΑ, η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, η ΣΟΦΤΕΞ κι αλλού, προοιωνίζονται ζοφερές εξελίξεις για το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας και θέτουν τους κομμουνιστές προ σοβαρών καθηκόντων, αφού αναδεικνύεται επιτακτικά αναγκαία η ενδυνάμωση της πολιτικής τους παρέμβασης και δράσης μέσα στην εργατική τάξη.

Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε χτες βράδυ σε πλατιά σύσκεψη της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, η οποία κατέληξε σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης, ηχώντας πραγματικό συναγερμό για όλα της τα μέλη που από σήμερα κιόλας ρίχνονται στη μάχη της ενημέρωσης των εργατών, στη μάχη της προσπάθειας να γιγαντωθεί το κύμα αλληλεγγύης προς τους εργάτες της ΣΙΣΣΕΡ και να εκφραστεί αυτή με πολύ συγκεκριμένους τρόπους. Οπως άλλωστε σημειώθηκε, ο αγώνας των εργατών της ΣΙΣΣΕΡ είναι αγώνας όλων των εργατών και η επιτυχία του υπόθεση όλων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις, διακίνηση του «Ρ» μέσα στα εργοστάσια για την πληρέστερη ενημέρωση των εργατών, πολιτική δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο, ενώ η δραστηριότητα αυτή θα κορυφωθεί με μεγάλη συγκέντρωση της Αχτίδας στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη.

Η σύσκεψη έληξε με τη δέσμευση όσων συμμετείχαν πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην προσπάθεια να αναδειχτούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι της ανεργίας, των απολύσεων, του αυταρχισμού έως και του πολέμου, που είναι οι ίδιοι, το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι. Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για ταξική ενότητα και συσπείρωση, για ενδυνάμωση των ταξικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, έτσι ώστε από καλύτερες θέσεις η εργατική τάξη να παλεύει για τα δίκια της, να δυναμώνει η διάθεση αντίστασης, να μη βρίσκουν έδαφος η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία. Και, φυσικά, να προβληθεί με αποφασιστικότητα στους εργαζόμενους η άλλη πρόταση, η άλλη πολιτική, αυτή που πρεσβεύει το ΚΚΕ, και να ηχήσει πλατιά το κάλεσμα για ενίσχυσή του από τους εργαζόμενους, το κάλεσμα της συστράτευσης και της έμπρακτης συμβολής τους στην υλοποίηση των στόχων του ΚΚΕ.