Τα εργατικά...
Σάββατο 10 Μάη 2003

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕ χάνουν χρόνο οι βιομήχανοι αυτής της χώρας. Μόλις προχτές ανακοίνωσε τη μεταφορά της στο εξωτερικό η «ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ», έχοντας τσεπώσει - εκτός των άλλων - ό,τι επιδότηση υπάρχει και δεν υπάρχει και ο πρόεδρος του ΣΕΒ ζήτησε νέες επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, προνόμια, διαρθρωτικές αλλαγές και δε συμμαζεύεται..!

Μάλιστα, ως κύριο αιτιολογικό πρόβαλε τον κίνδυνο ...αύξησης της ανεργίας, αν δεν υπάρξει, λέει, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας! Και, φυσικά, δε χρειάζεται να ψάξει πολύ κανείς για να διαπιστώσει την πηγή μιας τέτοιας θρασύτητας.

Προφανώς, είναι έξυπνοι άνθρωποι εκεί στο ΣΕΒ και δε ζητάνε πράγματα που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να λάβουν. Αντιθέτως, βρίσκουν πρόθυμα αυτιά για τις απαιτήσεις τους, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αξιωματική «αντιπολίτευση».

Κι από κοντά, έχουν και την «αριστερή βοήθεια», όλων όσοι έχουν φορέσει τις παρωπίδες των ευρω-μονόδρομων και, από τη μια, θέλουν το Μάαστριχτ, την ευρωπαϊκή ενοποίηση, κλπ., κλπ., ενώ, από την άλλη, ζητάνε από τους κεφαλαιοκράτες να μετατραπούν σε ...φιλάνθρωπους ευεργέτες των εργαζομένων...

ΑΣ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ τόσο χαμογελαστοί οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομίας μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού του Απρίλη στο 3,4%! Το γεγονός πως άγονται και φέρονται από τις διεθνείς συγκυρίες δε συνιστά «αντιπληθωριστική πολιτική»...


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλωστε, η εισοδηματική πολιτική τους (τους το θυμίζουμε, αν το ξέχασαν) είναι κάτω και από αυτό το ποσοστό, ενώ οι αριθμοί, που, κατά καιρούς, δίνουν στη δημοσιότητα, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική αγοραστική δύναμη των μισθών και των συντάξεων.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να επιχαίρει επειδή το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟ την Κυριακή περιγράφεται πανταχόθεν ως προετοιμασία μάχης. Τρεις χιλιάδες αστυνομικοί στη Ριζούπολη, στρατηγικές, προετοιμασίες πολέμου και άλλα τέτοια ζοφερά...

Ομως, σαφώς δεν μπορούν αυτές τις μέρες να ...απορούν για την κατάντια του ποδοσφαίρου και το φανατισμό, οι ίδιοι που σπρώχνουν όσο μπορούν περισσότερο στην εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, γενικότερα. Είναι τουλάχιστον κοροϊδία. Ας συγκρατηθούν.