ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αγνόησαν λαό και δημοτική αρχή

Απροειδοποίητη επίσκεψη κλιμακίου του Οργανισμού «Αθήνα 2004» στο «σπίτι της Αρσης Βαρών»

Τετάρτη 14 Μάη 2003

Ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος
Την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής Νίκαιας, αλλά και σοβαρότατο πολιτικό ερώτημα, για το αν η δημοτική αρχή και ο λαός της Νίκαιας θα πρέπει ή όχι να ενημερώνονται για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πόλη για τα Ολυμπιακά έργα, προκάλεσε η χτεσινή, τελείως απροειδοποίητη επίσκεψη της προέδρου του Οργανισμού «Αθήνα 2004», Γιάννας Αγγελοπούλου, στο «σπίτι της Αρσης Βαρών». Η Γιάννα Αγγελοπούλου συνοδευόταν από κυβερνητικό κλιμάκιο και βουλευτές της περιοχής.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επίσκεψη του κλιμακίου στο «σπίτι της Αρσης Βαρών», μέλη της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο, πήγαν εκεί όπου και εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απροειδοποίητη αυτή επίσκεψη.

«Η επίσκεψη, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Νίκαιας, Στέλιος Μπενετάτος, θέτει ένα σοβαρό πολιτικό ερώτημα: Ο Δήμος και ο λαός της Νίκαιας έχουν ή όχι δικαίωμα έκφρασης γνώμης για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα επηρεάσουν την εικόνα της πόλης; Μπορεί, άραγε, η προσβλητική αυτή στάση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις καλής συνεργασίας με τη δημοτική αρχή και την ανάπτυξη εθελοντικού κινήματος στο λαό της πόλης;

Ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο λαός της πόλης θέλουν φιλόξενα να συνεργαστούν με κάθε αρμόδιο στέλεχος, έτσι ώστε να υποδεχτούν τους αθλητές και θεατές της άρσης βαρών σε μια φιλόξενη πόλη, προσβάσιμη και ανθρώπινη. Τον αποκλεισμό, όμως, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον δεχτούμε και θα τον πολεμήσουμε».

Επειδή, όπως επισήμανε ο Στέλιος Μπενετάτος, θεωρούμε ότι το έργο αυτό και οι παρεμβάσεις που το συνοδεύουν αφορούν πρώτα απ' όλα το λαό της πόλης, η δημοτική αρχή κάλεσε όλους τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους στο χτεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να τους ενημερώσει.