Μουσική μαγεία...
Σάββατο 24 Μάη 2003

Ο μοναδικός Φόρεστ Γουιτάκερ είναι ο «Μπερντ» του Κλιντ Ιστγουντ
Μια ταινία γεμάτη μουσική ξεχωρίζει απόψε. Η βιογραφία του μεγάλου μαύρου σαξοφωνίστα της τζαζ Τσάρλι Πάρκερ, του επονομαζόμενου «Μπερντ», με την υπογραφή ενός αξιόλογου σκηνοθέτη. «Μπερντ», σε σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ. Παρακολουθούμε τις πρώτες εμφανίσεις του σε μπαρ γεμάτα καπνούς, την καθιέρωσή του, αλλά και τις κρίσεις απελπισίας, τον τρελό του έρωτα και τις σερενάτες του προς την Τσαν, τη μεγάλη του αγάπη. Δεν παραλείπει, όμως, να αναφερθεί και στις παρασπονδίες του, στην αστάθειά του, στη «μάχη» με τα ναρκωτικά. Ενας φόρος τιμής στον μαγικό δημιουργό, που μαζί με τον Ντίζι Γκιλέσπι δημιούργησαν το ρεύμα της τζαζ μπίμποπ και έβαλε τα θεμέλια της σύγχρονης τζαζ. Ολη η ταινία είναι γυρισμένη σε σκοτεινούς τόνους, ενώ τα σόλο του Πάρκερ είναι αυθεντικά και έχουν απομονωθεί από διάφορες ηχογραφήσεις του. Πρωταγωνιστούν: Φόρεστ Γουιτάκερ, Νταϊάν Βενόρα, Μάικλ Ζέλνικερ, Σάμουελ Ράι, Κιθ Ντέιβιντ, κ.ά. (ΝΕΤ, 23.00).

«Καυτή σάρκα», σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδοβάρ. Η τύχη δε στάθηκε ποτέ στο πλάι του Βίκτορ Πλάζα και αυτό φάνηκε από την αρχή. Γεννήθηκε στην περίοδο του καθεστώτος του Φράνκο, μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, μέσα σ' ένα λεωφορείο, από μια μητέρα επαγγελματία πόρνη. Στα είκοσί του, θα ερωτευτεί την Ελενα, τη ναρκομανή μοναχοκόρη ενός διπλωμάτη. Κάποιο βράδυ στο σπίτι της, ένας καυγάς ανάμεσά τους και το τηλεφώνημα ενός γείτονα θα φέρουν στη ζωή τους δύο αστυνομικούς: Τον 25χρονο Νταβίντ και τον 40χρονο Σάντσο, ο οποίος κατέληξε αλκοολικός γιατί πιστεύει ότι η γυναίκα του τον απατά. Στον καυγά που ακολουθεί, μια αδέσποτη σφαίρα αλλάζει τις ζωές και των δύο αντρών... Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Μπάρντεμ, Φραντζέσκα Νέρι, Λιμπέρτο Ραμπάλ, Αντζελα Μολίνα, Χοσέ Σόντσο (MEGA, 03.15).

«Μπέιμπ: Το μικρό γουρουνάκι στη μεγάλη πόλη», σε σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ. Ο κύριος Χόγκετ, ο ιδιοκτήτης της φάρμας που ανήκει ο Μπέιμπ, παθαίνει ατύχημα και η κυρία Χόγκετ αναγκάζεται να δουλεύει μόνη της. Κάποια μέρα, ένας τραπεζίτης επισκέπτεται τη φάρμα και ανακοινώνει στην κυρία Χόγκετ ότι αν δεν ξεπληρώσουν τα χρέη τους η τράπεζα θα αναγκαστεί να κατάσχει την περιουσία τους. Ετσι, ο Μπέιμπ, που μόλις επέστρεψε νικητής από έναν διαγωνισμό σκύλων, αναλαμβάνει δράση... Πρωταγωνιστούν: Μάγδα Ζουμπάνσκι, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μίκι Ρούνεϊ, κ.ά. (STAR, 17.30).