ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τετάρτη 28 Μάη 2003

Πέτρος Κορωνιός
Φωτ.

Πάνε 54 χρόνια από τις 21 Ιούνη 1949 που μια αδούλωτη θρυλική μορφή, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (καπεταν - Διαμαντής στον ΕΛΑΣ και στρατηγός του ΔΣΕ), έπαψε να υπάρχει, όταν το φασιστικό βόλι, εκεί στα Μάρμαρα Φθιώτιδας τον χτύπησε θανάσιμα.

Καλώ τους συναγωνιστές, συναγωνίστριες και φίλους να τον τιμήσουν με την παρουσία τους στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η «Ενωση Φίλων Μνήμης Διαμαντή» στις 8 Ιούνη στη γενέτειρά του Λιλαία (Αγόριανη) Παρνασσίδας, στο πατρικό σπίτι του, το οποίο έχει διαμορφωθεί σε μουσείο Εθνικής Αντίστασης. (Πούλμαν θα αναχωρήσει από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 το πρωί της 8/6. Πληρ. στο τηλ. 3802923 και 5242254).

Στη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» πλατείας Βάθη.

Βαγγελιώ Λύτρα που κατά τη θητεία της στο ΔΣΕ, υπηρετούσε στην ομάδα Ασφάλειας.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 28 Μάη, συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ. Ηταν αγωνιστής της ζωής και των ιδανικών του ΚΚΕ. Αγωνίστηκε με πίστη και αφοσίωση ως το τέλος της ζωής του για ένα καλύτερο αύριο, για έναν κόσμο ειρηνικό. Για τους αγώνες του αυτούς κυνηγήθηκε και εξορίστηκε.

Τον χαρακτήριζε το ήθος και η εντιμότητα. Ηταν καλός οικογενειάρχης, σωστός σύζυγος, καλός πατέρας, παράδειγμα προς μίμηση.

Διαμαντής
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 80 ευρώ.

Η σύζυγός του Κούλα Κορωνιού

Τα παιδιά του Κατερίνα-Γιώργος

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΟΡΑΒΑ, αξιωματικού του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από το χωριό Τρίκωμο (Ζάλοβο) Γρεβενών, ο οποίος σκοτώθηκε το 1949 στο Γράμμο, η Αγγελική και ο Θωμάς Τσακμάκας προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καισαριανής.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΓΚΕΒΑ και της θείας μου ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΡΑΓΚΕΒΑ, ανταρτών του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, οι οποίοι σκοτώθηκαν πολεμώντας για την απελευθέρωση της πατρίδας, την ανεξαρτησία της, την ειρήνη και το σοσιαλισμό, καθώς επίσης στη μνήμη του αξέχαστου ΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Πικτολίνης Κιλκίς.

Βέρα Αβραμίδου