Ξεσκονίζουν τα ζιβάγκο...
Τετάρτη 28 Μάη 2003

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, δεν κρατιούνται τα διαπλεκόμενα! Μέχρι και στον ...Κώστα Σημίτη επιτίθενται όπως μάθαμε από τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Ομως αυτός δεν πτοείται και θα συνεχίσει να μάχεται με νύχια και με δόντια τη διαπλοκή...

Τώρα, βέβαια, πώς γίνεται να δέχεται τέτοιες φοβερές και τρομερές επιθέσεις η κυβέρνηση, που έχει κάνει τη ...διαπλοκή μόνιμη πολιτική πράξη, υποθέτουμε ότι στο ΠΑΣΟΚ θα σκαρφιστούν κάτι για να αιτιολογήσουν αυτή τους τη θέση.

Φυσικά, ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό δεν πρόκειται να πείσουν, πόσο δε μάλλον τους πολίτες που βλέπουν το αυτονόητο: Πως η κυβέρνηση Σημίτη στηρίζεται σκανδαλωδώς και ανάλογα στηρίζει πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα.

Μόνο το πόσους «βόλεψε» για τα καλά με τα Ολυμπιακά Κονδύλια και τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης να αναλογιστεί κανείς, φτάνει και περισσεύει. Αν προσθέσουμε σε αυτά τις προμήθειες του δημοσίου και την ασυδοσία του καθεστώτος στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, η εικόνα γίνεται σχεδόν πλήρης.

Μη νομίζετε ότι αφήνουμε έξω τις τράπεζες. Απλά εδώ ...τι να πει κανείς. Ολόκληρη η ισχύουσα νομοθεσία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, ενώ κάθε τραπεζικό ίδρυμα «βαφτίζεται» φορέας ανάπτυξης, με θύματα το 99% των Ελλήνων.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους εφοπλιστές, όπως και με τους με τους μεγαλοεξαγωγείς...

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ είναι πάντως πως οι κάθε λογής «δελφίνοι» ανακάλυψαν (ενόψει προφανώς και της επόμενης συνεδρίασης της ΚΕ) το γεγονός πως ...υπάρχουν φτωχοί σε αυτή τη χώρα ή ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα των αγροτών και των μισθωτών.

Ισως να τους φαίνονται καλά όλα αυτά για εσωτερική κατανάλωση στο κόμμα τους. Ομως ο κόσμος έχει αυτιά και ακούει. Δυστυχώς, μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι επικεφαλής κομβικών υπουργείων και είχαμε επί πολλά χρόνια την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις πολιτικές επιλογές τους.



Γρηγοριάδης Κώστας