ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ετοιμάζεται το «σπίτι» της εργατιάς και της νεολαίας
Πέμπτη 29 Μάη 2003

Από τις εργασίες ανακαίνισης των Γραφείων της ΚΝΕ και των Εργατοϋπαλληλικών Αχτίδων στη Θεσσαλονίκη
Κάθε μέρα παλεύουν να ανακαινίσουν - επισκευάσουν το «σπίτι» της νεολαίας και της εργατιάς στη Θεσσαλονίκη. Κομματικά μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προσφέρονται εθελοντικά, καταθέτουν τα δικά τους κόκκινα μεροκάματα για να ολοκληρωθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης των ιδιόκτητων πλέον γραφείων (2 όροφοι) που θα στεγάσουν την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και τις Εργατοϋπαλληλικές Αχτίδες της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Οι εργασίες προχωρούν με πιο εντατικούς ρυθμούς τα Σαββατοκύριακα. Υπολογίζεται ότι ο χώρος θα είναι έτοιμος άμεσα, ώστε να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί, για τις ανάγκες υποδομής της λαϊκής αντισυνόδου που οργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» τον Ιούνη.

Τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Φ. Δραγούμη 16, πίσω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και αγοράστηκαν μετά από προσφορά που έκαναν στο ΚΚΕ φίλοι του Κόμματος, καταθέτοντας τους κόπους από το υστέρημα μιας ζωής.

Αλλη βάρδια τώρα δουλεύει εθελοντικά. Χτες στο χώρο δούλευαν ασταμάτητα κομματικά μέλη και νεολαίοι της ΚΝΕ. Εκεί να παλεύει με τη σπάτουλα, ο Νίκος Τσίγκος, συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής από την Καλαμαριά. Μαζί του και ο Σάλος Τσίκος, καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που το πρωί παίρνει το δρόμο για να πιάσει το πινέλο και το απόγευμα ξεκινά για το σχολείο, να διδάξει τους μαθητές. Δίπλα σε όλους και ο Κώστας Κωστόπουλος, νεολαίος οικοδόμος που από νωρίς βγήκε στη βιοπάλη.

«Ολοι πρέπει να βάλουμε ένα χέρι βοήθειας. Ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, μαρμαράδες. Κάθε ένας να μπει στη δουλιά», λένε προσκαλώντας κι άλλους να μπουν στα συνεργεία εθελοντικής εργασίας.

Για συμμετοχή στην οργάνωση των συνεργείων απευθύνονται στα γραφεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.