Ανεπιθύμητος ο Δρυς
Σάββατο 31 Μάη 2003

Γρηγοριάδης Κώστας

Με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα υποδεχτούν οι αγρότες της Καρδίτσας τον υπουργό Γεωργίας, Γ. Δρυ, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο, Κυριακή, στην πόλη προκειμένου να συμμετάσχει σε πολιτική εκδήλωση, με θέμα την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Την απόφαση για τη διοργάνωση της αγροτικής κινητοποίησης πήρε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, η οποία, πριν λίγο καιρό είχε κηρύξει τον Γ. Δρυ ανεπιθύμητο πρόσωπο - «persona non grata» - στην Καρδίτσα.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι να καταδειχτεί η αντίθεση του αγροτικού κόσμου της περιοχής στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία διαχειρίζεται, για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ο Γ. Δρυς και οι υπόλοιποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας. Μια πολιτική που ξεκληρίζει, μαζικά, τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής, οδηγώντας τους στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Πρόσθετος λόγος διαμαρτυρίας για τους αγρότες της Καρδίτσας είναι και το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας - με πρωτομάστορα τον Β. Αργύρη, τον λεγόμενο και «ψευδάργυρο» - τους έχει πει, πολλές φορές, ψέματα, δίνοντας απατηλές κι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ικανοποίησης των αιτημάτων τους, ειδικά για το βαμβάκι.