ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Παράταση στην αγωνία
Πέμπτη 5 Ιούνη 2003

Sportidea

Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού χτες ήταν ο Τόμιτς
Παράταση στην αγωνία για το ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν φέτος το τρόπαιο του πρωταθλητή στην Α1 δόθηκε χτες μετά την ολοκλήρωση των δεύτερων παιχνιδιών για την ημιτελική φάση των πλέι οφ. Οι δυο «αιώνιοι» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός επικράτησαν των «κιτρίνων» Περιστέρι και ΑΕΚ αντίστοιχα ισοφαρίζοντας το σκορ στις νίκες σε 1-1. Ετσι τώρα τα πάντα θα κριθούν σε τρίτο παιχνίδι στις έδρες των χθεσινών φιλοξενουμένων..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 77-65

Με... πληγωμένο θηρίο έμοιαζε χτες στον Κορυδαλλό ο Ολυμπιακός. Μπορεί οι απουσίες βασικών του ατού να μην ήταν και λίγες (Μπουντούρης, Τζόνσον, Μάρκοβιτς) αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στη διάθεσή τους τον... άνθρωπο για τα δύσκολα που ακούει στο όνομα Μίλαν Τόμιτς.. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν από την αρχή τα ηνία στο σκορ απέναντι σε μια ΑΕΚ που έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και έδειχνε σημάδια κούρασης. Με τον Γιαννουζάκο να κάνει εκρηκτικό ξεκίνημα προηγήθηκαν με 19-9 και 36-25 στο ημίχρονο, ενώ με την επανάληψη η διαφορά έφθασε στους 14 πόντους στη λήξη της τρίτης περιόδου 56-42. Στην τέταρτη περίοδο την αποβολή με 5 φάουλ του Ελληνα παίκτη ανέλαβε να καλύψει ο Τόμιτς που ήταν ο κυρίαρχος του δεκάλεπτου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χαρίσης 9 (2), Κατράνας, Γιαννουζάκος 19 (4), Μαντζάνας 5, Τόμιτς 21 (3), Τζικάνοβιτς 2, Μοράλες 6, Ντε Μιγκέλ 8, Πρίντεζης 7

ΑΕΚ: Μπλάκνεϊ 9 (1), Κρίσπιν 12 (2), Ζήσης 3, Ταπούτος 4, Χατζής 10 (1), Κικίλιας, Ντικούδης 11, Αντιτς 5 (1), Μπετς 11, Τσιάρας

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71-69

Η εμπειρία μίλησε στο δεύτερο παιχνίδι των δυο ομάδων. Κορυφαίοι του συναρπαστικού αγώνα ήταν οι Μακ Ντόναλντ και Φώτσης, οι οποίοι σε κρίσιμα σημεία κράτησαν την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «ζωντανή» πετυχαίνοντας υπερπολύτιμους πόντους, ιδιαίτερα στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Οι «πράσινοι» έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλο το πρώτο μέρος, αφού στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 37-30. Στις αρχές της επανάληψης όμως, χάρη στην απόδοση των Χάτσον και Παμακαρίου το Περιστέρι ανέκαμψε καταφέρνοντας στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου να προηγηθεί και με 10 πόντους. Παρ' όλα αυτά, οι «πράσινοι» διατήρησαν την ψυχραιμία τους και ανέκαμψαν φθάνοντας στην τελική νίκη.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κούρτοβιτς 6 (2), Παπαμακάριος 14 (1), Πελεκάνος 11 (1), Στιούαρτ 11 (1), Γιοβανόφσκι, Γλυνιαδάκης 11, Χάτσον 16, Δορκοφίκης.

ΠΑΟ: Αλβέρτης 2, Λάκοβιτς 13 (2), Φώτσης 19 (3), Κουτλουάι 12 (1), Μίντλετον 8, Τσαρτσαρής, ΜακΝτόναλντ 10, Μπιούφορντ 7.