Πολύχρωμες προσκλήσεις στο Ηρώδειο
Κυριακή 15 Ιούνη 2003

Ιαν Αντερσον -«Τζέθρο Ταλ»
Αξιόλογες μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις συνθέτουν το πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ηρώδειο, το οποίο παραχωρείται και για εκδηλώσεις άλλων φορέων. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών έχει ως εξής:

Μουσικές εκδηλώσεις
Βραδιές χορού

Μαρσέλ Μαρσό
Στις 12/7 ο Μαρσέλ Μαρσό προσφέρει ένα ρεσιτάλ μιμικής, που αποτυπώνει με μοναδική εκφραστικότητα ανθρώπινες καταστάσεις.

Θεατρικές παραστάσεις

Φτωχός συγγενής το θέατρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, περισσότερες θεατρικές παραστάσεις, κατά παραχώρηση του αρχαίου αμφιθεάτρου σε ποικίλους αιτούντες απευθείας από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (KAΣ).

Στο επίσημο πρόγραμμα: Μολιέρου: «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης (29/7), Β. Ουγκώ: «Οι Αθλιοι», από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας (31/7). Μποστ: «Μήδεια» από τη «Στοά» και το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης (4 και 5/8), Αριστοφάνη: «Σφήκες» (26 και 27/8) και «Ο κύκλος του Οιδίποδα» (10-11/9).

Ανάμεσα στις «επίσημες» παραστάσεις που θα δοθούν φέτος στο Ηρώδειο είναι: «Φιλάργυρος» Μολιέρου, από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (10/8). «Ταρτούφος» Μολιέρου, από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών (11, 12/8). «Ηλέκτρα» Ευριπίδη, από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (17, 19/8). «Εκάβη», από το «Αμφι-θέατρο» του Σπ. Ευαγγελάτου (20/8). «O κουρέας της Σεβίλλης» Μπομαρσέ, από ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου (21/8).

Εκδηλώσεις άλλων φορέων στο Ηρώδειο:


Ρ. Σ.