Στα χρώματα της αντίστασης ντύνεται η Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 18 Ιούνη 2003

Η Θεσσαλονίκη και ο εργαζόμενος λαός της είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από την Ελλάδα αλλά και απ' το εξωτερικό, που θα ενώσουν τη φωνή τους κάτω από τις σημαίες και τα πανό της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» για να στείλουν παλλαϊκό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής των ευρω-ιμπεριαλιστών.

Στο στάδιο ολοκλήρωσης έχουν μπει και οι προετοιμασίες υποδοχής. Η παραλιακή λεωφόρος άρχισε να ντύνεται στα χρώματα της αντίστασης και η Πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα στηθεί η κεντρική εξέδρα, ήδη άρχισε να διαμορφώνεται. Αναρτώνται πανό, σημαίες και υπαίθριες εικαστικές παρεμβάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμες και οι εξέδρες που θα στηθούν στο λιμάνι και στο Λευκό Πύργο, σηματοδοτώντας τον βασικό άξονα δράσης της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Εξάλλου, καθημερινά πληθαίνουν οι συμμετοχές του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, που απ' άκρη σ' άκρη στη Μακεδονία και στη Θράκη ετοιμάζονται να συμμετάσχουν συγκροτημένα στις λαϊκές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Καθημερινά - και όπως φαίνεται μέχρι και την τελευταία ώρα - οι νεολαίοι, οι αγρότες, οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι γυναίκες, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι, δηλώνουν «παρών» στα Εργατικά Σωματεία, στους Συλλόγους και φορείς, και κυρίως στις τοπικές επιτροπές της «Δράσης» που έχουν αναλάβει να οργανώσουν τη μαζική μετακίνηση των χιλιάδων ανυπότακτων αγωνιστών για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα της Λαϊκής Αντισυνόδου


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Λαϊκής Αντισυνόδου της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και στο Μαρμαρά Χαλκιδικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 του Ιούνη

ΜΑΡΜΑΡΑΣ (έναρξη διαδήλωσης στις 2 μ.μ.)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (Εναρξη 8 μ.μ.)

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ (Εναρξη 8 μ.μ.)

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 του Ιούνη

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (Εναρξη 11.30 π.μ.)

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ (Εναρξη 12 μ.)

ΛΙΜΑΝΙ (Εναρξη 12 μ.)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 του Ιούνη

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (Εναρξη 10.40 π.μ.)

Συναυλία αλληλεγγύης, με τραγούδια απ' όλο τον κόσμο, στους λαούς των Κούβας, Παλαιστίνης, Συρίας, Ιράκ, ΛΔ Κορέας.