Ζωή κάτω από τη θάλασσα
Παρασκευή 20 Ιούνη 2003

Σκηνή από την ταινία «Το υποβρύχιο» του Βόλφανγκ Πέτερσεν
Ενα αριστουργηματικό θρίλερ με ιδιαίτερη έμφαση στους χαρακτήρες και στην ανθρώπινη συμπεριφορά κάτω από ακραίες συνθήκες, αλλά και μια ιστορία φιλίας και προδοσίας, είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουν σήμερα το βράδυ. «Το υποβρύχιο», σε σκηνοθεσία Βόλφανγκ Πέτερσεν. Στα 1941, στη ναυτική βάση της Λα Ροσέλ στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Γαλλία, τα πληρώματα των υποβρυχίων μαζεύονται για να πιουν, να διασκεδάσουν και να χορέψουν πριν από την επόμενη αποστολή τους. Στο πλήρωμα του υποβρυχίου «U-96», προστίθεται ο ανθυποπλοίαρχος Βέρνερ, πολεμικός ανταποκριτής, για να γράψει - μετά από διαταγή του Ναυαρχείου - για τη ζωή του πληρώματος σε συνθήκες μάχης. Το υποβρύχιο ξεκινάει για μια ακόμη αποστολή στον Ατλαντικό και καθώς οι μέρες περνούν, ο Βέρνερ αντιλαμβάνεται ότι το να επιστρέψουν στη βάση τους ζωντανοί, θα είναι πραγματικό θαύμα. Οταν οι κυνηγοί γίνονται θήραμα, ο πόλεμος έχει αρχίσει να δείχνει το διαφορετικό του πρόσωπο... Πρωταγωνιστούν: Γιούργκεν Πρόχνοφ, Χέρμπερτ Γκρονεμάγιερ, Κλάους Βένεμαν, Ουμπέρτους Μπενγκς, Μάρτιν Σεμελρόγκε (MEGA, 00.15).

«Χαριστική βολή», σε σκηνοθεσία Φιλ Ιωάννου. Ο Τέρι Νούναν, επιστρέφει μετά από χρόνια στην παλιά του γειτονιά. Ο Φράνκι Φλάνερι αδελφός του παιδικού του φίλου, Τζάκι, προσλαμβάνει τον Τέρι να μαζεύει «βρώμικο» χρήμα από εκβιασμούς και τοκογλυφίες. Κανείς όμως δεν ξέρει ότι στην πραγματικότητα ο Τέρι είναι αστυνομικός και βρίσκεται σε μυστική αποστολή με σκοπό την εξάρθρωση της ιρλανδικής μαφίας... Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Εντ Χάρις, Γκάρι Ολντμαν, Ρόμπιν Ράιτ, Τζον Τορτούρο, Τζον Ράιλι, Τζο Βιτερέλι. (ALPHA, 23.45)

«Προστάτης οικογένειας», σε σκηνοθεσία Νίκου Περράκη. Ο αδιόριστος δημοδιδάσκαλος και επίδοξος συγγραφέας, Αλέξανδρος Κοντός, αναλαμβάνει την επιμέλεια της αυτοβιογραφίας της δημοφιλούς τραγουδίστριας Καλυψούς, η οποία είναι παντρεμένη σε δεύτερο γάμο με τον μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη του «Hellas TV», Σωτήρη Μάνδρακα. Το υλικό που εμπιστεύεται η Καλυψώ στον Αλέξανδρο προς μελέτη, πέφτει σε άγνωστα χέρια και ο Αλέξανδρος θύμα μιας εφιαλτικής συνωμοσίας: μεταξύ άλλων πιο ελαφρών αδικημάτων όπως διάρρηξη, κλοπή, αντίσταση κατά της αρχής και φθορά ξένης περιουσίας, κατηγορείται για απαγωγή και στέρηση ελευθερίας της κόρης του Καλυψώς και θετής κόρης του Μάνδρακα, Μυρτούς. Τα ΜΜΕ - πιστά στο «κοινωνικό» τους λειτούργημα - προσπαθούν να ρίξουν φως στη σκοτεινή αυτή σκευωρία... Πρωταγωνιστούν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Κατερίνα Γιατζόγλου, Αλκης Παναγιωτίδης, Κασσάνδρα Βογιατζή, Ναταλία Παπαϊωάννου. (ALPHA, 21.45)