Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Αγρια ΕΥΡΩ-επίθεση κατά της αγροτιάς
Πέμπτη 3 Ιούλη 2003

Εγκαιρα το ΚΚΕ και οι αγρότες μας έχουν επισημάνει, με τις θέσεις και τις μαχητικές κινητοποιήσεις τους, τις φοβερές συνέπειες στην αγροτική οικονομία, από την αποκαλούμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των ενδοκαπιταλιστικών συμφερόντων των ισχυρών εταίρων της «πρώτης ταχύτητας».

Οι αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΥΡΩ-σύναξης και μάλιστα με Ελληνική Προεδρία, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχουν για τους μικρομεσαίους αγρότες, για την αγροτική παραγωγή, την κατανάλωση, τις εξαγωγές και τη βιομηχανοποίηση αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι άγριες «ντιρεκτίβες» των ΕΥΡΩ-καπιταλιστών συνοψίζονται στην εκβιαστική εντολή: «Ξεριζώστε και περιορίστε - για άλλη μια φορά - αποδοτικές καλλιέργειες και προχωρήστε σε άλλες, «εξωτικές». Και η εντολή συνοδεύεται από την προειδοποίηση ότι οι αγροτικές ενισχύσεις - που προέρχονται άμεσα και έμμεσα από μας - κόβονται και θα μείνουν μερικά ψίχουλα ελεημοσύνης και παραπλάνησης.

Σε σύνδεση με την αντιαγροτική αυτή ΕΥΡΩ-επίθεση, μια άλλη απειλή βρίσκεται σε εξέλιξη και αναφέρεται στις αφόρητες πιέσεις που ασκεί η μονοκρατορία της «νέας τάξης» για τη μαζική εισβολή μεταλλαγμένων - και κυρίως αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ο μεταλλαγμένος μάλιστα χριστιανός του «Λευκού Οίκου» δε δίστασε να ενισχύσει τις πιέσεις του με την παράθεση... γεύματος από μεταλλαγμένα!

Η απειλή δεν αφορά μόνο τα μεταλλαγμένα, αλλά και τους υβριδιακά τροποποιημένους σπόρους των αμερικανικών πολυεθνικών, που σημαίνει ότι οι σπόροι αυτοί, όχι μόνο θα εκτοπίσουν την εγχώρια σποροπαραγωγή, αλλά και θα μεταβάλλουν δραματικά τη συμπεριφορά των καλλιεργούμενων εδαφών.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ