ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Παρασκευή 4 Ιούλη 2003

Ζώρας Μελισσανίδης
Φωτ.

Ο ΖΩΡΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ γεννήθηκε στα αλησμόνητα χώματα του Πόντου. Με την καταστροφή του 1922 ήρθε οικογενειακά στην Ελλάδα και τελικά εγκαταστάθηκε στην προσφυγομάνα Κοκκινιά.

Αγωνίστηκε σκληρά και με εντιμότητα σε όλη τη ζωή του για την οικογένειά του, για τις ιδέες του, για τον άνθρωπο. Ηταν ένας κομμουνιστής στα λόγια και στην πράξη. Ευτύχησε να δει τα παιδιά του να προχωρούν κοινωνικά, επαγγελματικά.

«Εφυγε» χαμογελαστός και πιστός στις αρχές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του πατέρα και παππού Ζώρα Μελισσανίδη προσφέρουμε στις ΚΟΒ Αμφιάλης και Ταμπουρίων 320 ευρώ, 100 ευρώ στον «902» και 860 ευρώ στη Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κερατσινίου.

Η οικογένεια Δημήτρη Μελισσανίδη

* * *

Φωτ.

Στις 2 Ιούνη 2003 έφυγε από τη ζωή ο αδελφός μου ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΕΛΑΣ. Η στάση ζωής του και - υποθέτω - η επιθυμία του, αν είχε προλάβει να την εκφράσει όσο ζούσε, μου υπαγόρευσε να ζητήσω από τους συγγενείς, συντρόφους, φίλους και γείτονές του, που τον τίμησαν με την παρουσία τους στην κηδεία του, αντί για στεφάνι στη σορό του, να συγκεντρώσουν ένα ποσό, το οποίο θα ήταν μια ευγενική προσφορά προς το ΚΚΕ. Συγκεντρώσαμε 350 ευρώ, τα οποία προσφέρθηκαν στην ΚΕ του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Τζιτζιφιών.

Ο Θόδωρος Μελάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948. Πέθανε δηλαδή στα 55 χρόνια του. Σπούδασε μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού στην Ακαδημία ΕΝ Ασπρόπυργου και ασχολήθηκε με το επάγγελμα αυτό ως το 1975. Αργότερα δούλεψε σε διάφορες δουλιές.

Είχε δύο κόρες.

Εφηβος εντάχθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη, έγινε μέλος του ΚΚΕ και έδρασε ως κομματικό και συνδικαλιστικό στέλεχος της ΚΟ Αθήνας και στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και ως στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από το 1996 είχε κλονιστεί σοβαρά η υγεία του, η κατάστασή της επιδεινώθηκε τελευταία και τον οδήγησε στο θάνατο.

Κηδεύτηκε από το Νεκροταφείο Καλλιθέας στις 3 Ιούνη.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του θα γίνει την Κυριακή 6 Ιούλη στο Νεκροταφείο Καλλιθέας.

Ο αδελφός του Παναγιώτης Μελάς

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 4 Ιούλη, κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΙΧΑΛΗ ΣΚΟΤΙΔΑΚΗ, μέλους της ΚΟΒ Λόφου Σικελίας Καλλιθέας. Υπήρξε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το θάνατό του.

Τιμώντας τη μνήμη του η σύζυγός του Χριστίνα και ο γιος του Γιώργος προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟΒ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλλιθέας του ΚΚΕ.