Διπλά καταπιεσμένοι οι πολιτικοί πρόσφυγες
Τρίτη 8 Ιούλη 2003

Ανθρωποι ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους οι πολιτικοί πρόσφυγες. Κυνηγημένοι, αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους τις οικογένειες, ελπίδες και όνειρα και έψαξαν μιαν άλλη πατρίδα. Ομως, και στις χώρες όπου γίνονται «δεκτοί», τα δικαιώματά τους είναι περιορισμένα.

Σ' αυτό το πολιτικό διήμερο, συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο. Εστησαν μια δικιά τους γωνιά στο χώρο. Μια γωνιά γεύσεων από τις πατρίδες τους, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες. Τα χρήματα που συγκέντρωσαν θα χρησιμεύσουν για τις ανάγκες του αγώνα τους. Ενός αγώνα, που στηρίζεται στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, στον πόθο της ελευθερίας.

Μια από τις χώρες όπου περιορίζονται περισσότερο τα δικαιώματα των προσφύγων είναι και η Ελλάδα, σημείωσε στο χαιρετισμό της η εκπρόσωπος του Κογκρέσου για τη Δημοκρατία και Ελευθερία στο Κουρδιστάν (ΚΑΡΕΚ). «Η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία στο ζήτημα των δικαιωμάτων των προσφύγων παίρνει μηδέν. Αυτή η ντροπή δεν της αρμόζει. Από τότε που η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το γνωστό ρόλο στη συνωμοσία ενάντια στον Οτσαλάν, η Ελλάδα απορρίπτει σχεδόν όλες τις αιτήσεις των Κούρδων για παροχή ασύλου, ορισμένους τους φυλακίζει, άλλους πάλι τους απελαύνει», υπογράμμισε.