Να καταδικάσουμε το δικομματισμό
Παρασκευή 11 Ιούλη 2003

Το ΚΚΕ πρωτοπόρο με πείρα, σωστή κρίση, ιστορία και συνέπεια πρωτοστατεί και μας δείχνει το δρόμο
Απάθεια οχαδερφισμός, αδιαφορία, ατομικισμός και αδράνεια είναι θάνατος οδυνηρός, οδηγούν στο Μεσαίωνα. Η σωστή κρίση και αντιμετώπιση, ο αγώνας και η αντίσταση έχουν λιγότερες θυσίες απ' την υποταγή και οδηγούν στην απελευθέρωση.

Ο καπιταλισμός βρυχάται και νιώθει το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Η οικονομική ύφεση, αφ' ενός, και η πολιτικοποίηση κι αντίσταση των λαών αφ' ετέρου τον τρομοκρατούν και γι' αυτό μεταχειρίζεται βία, πολέμους τρομοκρατία, θηριωδίες και παρανομίες για να τσακίσει και να εκμηδενίσει το αντίπαλο δέος, τους λαούς. Ο δικομματισμός πιστός υπηρέτης του καπιταλισμού εφαρμόζει το πρόγραμμά του αλλά και υπερβαίνει σε αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Ο λαός μας το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ μεγαλούργησε. Εκατοντάδες χιλιάδες πυκνώνουν και φοιτούν στο μεγάλο πανεπιστήμιο του αγώνα και της αντίστασης. Αλλά αυτό μόνον δεν αρκεί για να απογυμνώσει τον δικομματισμό. Θέλει σωστή, τίμια δημοκρατική και σώφρονα σκέψη και με την ψήφο να δοθεί το μήνυμα. Και τα δύο μαζί θα φέρουν την απαλλαγή των εργαζομένων απ' τα δεσμά τους.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, νεολαία, άνεργοι, συνταξιούχοι που αγανακτούν και υποφέρουν αλλά ψήφιζαν τους τυράννους τους παγιδευμένοι στο «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να δραπετεύσουν απ' το κλουβί για το συμφέρον τους. Ακόμη και όσοι «ευεργετήθηκαν» με μικρή ή μεσαία θέση, σήμερα έχουν καταντήσει στυμμένες λεμονόκουπες και πρέπει να το καταλάβουν πως πρέπει να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ. Ομως, προσοχή! Να μην πάνε απ' τη «Σκύλλα στη Χάρυβδη», απ' το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ που είναι ο δίδυμος «κατ' εικόνα» αλλά και τα έργα του ΠΑΣΟΚ. Γιατί έχει την ίδια και χειρότερη πολιτική.

Τι θέση πήρε η ΝΔ με τον πόλεμο; Πότε καταψήφισε τα αντιλαϊκά νομοσχέδια; Τι λέει για ΕΕ και ΗΠΑ η ΝΔ; Τα ίδια και χειρότερα... Λαϊκισμός και κροκοδείλια δάκρυα για το λαό και αντιλαϊκή φιλο-Ευρωατλαντική - καπιταλιστική πολιτική στην πράξη. Απλώς, η ΝΔ θέλει να γίνει «Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη». Τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ και η δημαγωγία και παραπλάνηση της ΝΔ στοχεύουν στο να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού. Γι' αυτό και οι εγκλωβισμένοι νεοδημοκράτες πρέπει να γυρίσουν την πλάτη και στη ΝΔ.

Μόνη λύση είναι ο απεγκλωβισμός από τη σφηκοφωλιά του δικομματισμού και το δυνάμωμα του αντικαπιταλιστικού - αντιιμπεριαλιστικού Λαϊκο- δημοκρατικού Μετώπου. Των δυνάμεων που αγωνίζονται για δουλιά, ψωμί, δημοκρατία, ειρήνη και ανεξαρτησία. Για λαϊκή κυβέρνηση που θα πονάει και θα φροντίζει για το λαό και τις ανάγκες του.

Το ΚΚΕ πρωτοπόρο με πείρα, σωστή κρίση, ιστορία και συνέπεια πρωτοστατεί και μας δείχνει το δρόμο. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο, καλοί και κακοί καπιταλιστές, όπως διακηρύσσουν μερικοί πρώην, στα λόγια αριστεροί. Με τον αγώνα και την ψήφο μας όλα γίνονται!

Δημήτρης Πανταζώνας