Τα ... αποκρατικοποιημένα
Τρίτη 15 Ιούλη 2003

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΡΙΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ θα εισπράξει το Δημόσιο από το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, δήλωσε περιχαρής χτες ο υπουργός Οικονομίας, προφανώς για να συμμεριστούμε την ευτυχία του! Είναι φανερό ότι τους έχει γίνει παρανοϊκή εμμονή το ξεπούλημα...

Πάλι καλά που δεν έχουν καθίσει να αναλογιστούν πόσα θα βγάλουν αν πουλήσουν την Εύβοια ή την Κρήτη και αρκούνται μόνο στις επιχειρήσεις του Δημοσίου, άντε και σε κάμποσες παραλίες. Προφανώς, αντιλαμβάνονται όλα τα προηγούμενα - κατά κάποιο περίεργο τρόπο - ως ...κληρονομιά τους και θεωρούν ότι μπορούν να τα διαθέτουν όπως νομίζουν.

Ειδικά για τη ΔΕΗ, τα ...κατάφεραν, έτσι ώστε να μη μείνει ούτε μια μετοχή στο Δημόσιο με το πρόγραμμα που σκαρφίστηκαν και προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του εναπομείναντος 30%.

Το παραμικρό συμπέρασμα δεν έβγαλαν από το παράδειγμα της Καλιφόρνιας και το πάθημα των εκεί «μάγων» της «απελευθέρωσης».

ΚΑΘΕ ΔΙΚΙΟ είχαν, βέβαια, οι μεταλλωρύχοι της TVX, που συγκεντρώθηκαν χτες κάτω από το υπουργείο Οικονομίας, διαμαρτυρόμενοι ότι τους κοροϊδεύουν. Οι φωνές και τα συνθήματά τους, πάντως, δε φάνηκε να ευαισθητοποιούν τον αρμόδιο υφυπουργό Χρήστο Πάχτα.

Αμέσως μετά τη διαμαρτυρία, έκανε δηλώσεις και συνέχισε τα παραμύθια για επιχειρηματικά σχήματα, που ...ετοιμάζονται να έρθουν στο προσκήνιο και να λειτουργήσουν την εταιρία. Φυσικά, παρέλειψε να πει ότι οι εργαζόμενοι θεωρούνται εμπόδιο (και) σ' αυτήν την «αναπτυξιακή προσπάθεια».

Αλλωστε, όλοι οι μηχανισμοί - και του υπουργείου Οικονομίας και του υπουργείου Εργασίας - ένα στόχο απεργάζονται για το προσωπικό: Πώς θα τους ξεφορτωθούν και, μάλιστα, με το φθηνότερο δυνατό τρόπο.

ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ χρόνο ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής - λένε οι της ΝΔ - να συζητηθεί το θέμα του εκλογικού νόμου και όχι τώρα, όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ. Μόνο, που όταν συζητούν αυτοί οι δύο ένα τέτοιο θέμα, ο χρόνος είναι ...πάντα ύποπτος.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλωστε, είναι δεδομένο (παρά τους διαξιφισμούς που παρατηρούνται τελευταία) ότι στην ουσία υποστηρίζουν το ίδιο πράγμα: Την αλλοίωση της θέλησης των ψηφοφόρων με το επιχείρημα των «σταθερών κυβερνήσεων», που σταθερά θα υπερασπίζουν τα ίδια συμφέροντα.