ALFA SPORTWAGON
Επιδόσεις sport και χώρος wagon
Σάββατο 25 Μάρτη 2000 - Κυριακή 26 Μάρτη 2000

Τις επιδόσεις, το ντιζάιν και τα πλεονεκτήματα ενός station wagon συνδύασε η Alfa Romeo και δημιούργησε το Alfa Sportwagon. Το νέο μοντέλο της ιταλικής φίρμας έχει μήκος 4,43 μ. - είναι, δηλαδή, συμπαγές για όχημα της κατηγορίας - και ο αεροδυναμικός συντελεστής του είναι cd=0,30. Στις αναρτήσεις έχει επικρατήσει η ιταλική φιλοσοφία και το σπορ κράτημα. Διπλά ψαλίδια εμπρός και ασύμμετρα γόνατα MacPherson πίσω συνδυάζονται με μια αυτορρυθμιζόμενη ανάρτηση της Boge-Nivomat. Οι κινητήρες είναι twin spark cia 1.600 κ. εκ. με απόδοση 120 ίππους και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα. Ο 1.800άρης βγάζει 144 άλογα και ανεβάζει την τελική στα 210 χλμ./ώρα, ενώ ο κορυφαίος δίλιτρος δίνει 155 ίππους και 216 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

Για τους «λίγους», υπάρχει και ο V εξακύλινδρος των 2,5 λίτρων και των 190 ίππων, που απογειώνει τις επιδόσεις. Ενδεικτικά η τελική του φθάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Δύο αερόσακοι τύπου «κουρτίνας» συνδυάζονται με τους πλευρικούς, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή προστασία, σε περίπτωση σύγκρουσης. Το πολυτελές εσωτερικό διαθέτει στο χώρο αποσκευών ράφια και δίκτυα συγκράτησης αντικειμένων. Στο στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται: Υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, ABS, 2 μπροστινοί και δύο πλευρικοί αερόσακοι, καθώς και σύστημα αυτόματου κλιματισμού, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, δερμάτινες επενδύσεις, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου και άλλα πολλά προσφέρονται προαιρετικά, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 13 διαφορετικά χρώματα.