Τη Δευτέρα η εκδήλωση για την Σωτηρία
Τετάρτη 23 Ιούλη 2003

Μπροστά από την πύλη του κάτεργου της ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης και Ιερά Οδός), εκεί που πριν από 23 χρόνια η εργοδοσία δολοφόνησε την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, θα συναντηθούν τη Δευτέρα 28 του Ιούλη στις 7.30 το απόγευμα, για μια ακόμη φορά, εργαζόμενοι, φοιτητές και νεολαίοι.

«Τιμούμε την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, συνεχίζουμε στα βήματά της», αναφέρουν στη σχετική κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα, που υπογράφουν η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος Ελλάδας, το κλαδικό Συνδικάτο της Αθήνας και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου, οι οποίοι διοργανώνουν την εκδήλωση.

Γιατί όπως και πριν 23 χρόνια έτσι και σήμερα συνεχίζεται και μάλιστα ακόμα πιο οξυμένα η επίθεση της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Από την άλλη, όμως, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: 23 χρόνια στα βήματα της ταξικής ανειρήνευτης πάλης, ενάντια στις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές κεφαλαίου-ΕΕ-κυβέρνησης. Ενάντια στην επιθετικότητα των πολιτικών που επιδιώκουν την αφαίρεση κατακτήσεων στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στην Υγεία, στην Παιδεία, στα δημοκρατικά δικαιώματα. Ενάντια στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και στους πολέμους.

Αυτή την υπόσχεση αγώνα θα δώσουν τη Δευτέρα στην εκδήλωση, τιμώντας τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Αυτόν τον αγώνα έδινε και η ίδια ως φοιτήτρια της Παντείου και μέλος της ΚΝΕ πριν 23 χρόνια, στις 28 του Ιούλη του 1980, έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ, όταν τη δολοφόνησαν οι χαφιέδες της εργοδοσίας την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες.

«Μονόδρομος για μας η δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου πάλης, που θα συντονίζει την πάλη, θα έρχεται σε ρήξη μέχρι να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές. Γιατί η εργατική τάξη παλεύει για κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, καταπίεση, πολέμους, ευρωστρατό, "τρομονόμους", που ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει σε μας που τον παράγουμε», τονίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση-κάλεσμα.