Εικαστικά «εκτός των τειχών»
Τετάρτη 23 Ιούλη 2003

Εργο της Ουρ. Βολονάκη
Εως τις 27 Ιουλίου, στον πολυχώρο Μπούκα στη Χαλκίδα, φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μια βουτιά... μια ματιά». Πρόκειται για δημιουργίες 10 νέων φωτογράφων, των: Στ. Ακτίδη, Ν. Κομίνη, Στ. Μαμίδη, Β. Οικονόμου, Α. Χριστοδούλου κ.ά.

Σαράντα έργα της ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής του 19ου και του 20ού αιώνα, ανάμεσα στα οποία χαρακτηριστικά έργα των Αλταμούρα, Ιακωβίδη, Κασόλα, Θεοδωρόπουλου, Θωμόπουλου, Ροϊλού, Χατζή κ.ά., παρουσιάζονται έως τις 28 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Τεριάντ στη Βαρειά της Μυτιλήνης. Η έκθεση, που έχει ως τίτλο «Ελληνικά τοπία», διοργανώνεται από το Τελλόγλειο Ιδρυμα.

Εγκαινιάστηκε στο νέο δημαρχιακό μέγαρο στην Ποσειδωνία της Σύρου, έκθεση ζωγραφικής της Ολγας Αναστασιάδου. Εως τις 3 Αυγούστου θα παρουσιαστούν ακουαρέλες με θέματα από το νησί.

Εκθεση έργων της ζωγράφου Ουρανίας Βολονάκη εγκαινιάζεται στις 9 Αυγούστου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Σωκράτους 179) στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Η έκθεση οργανώνεται από το Δήμο Ρόδου και περιλαμβάνει ζωγραφισμένα έργα και κατασκευές μεικτής τεχνικής, εμπνευσμένα από τα καρνάγια.

Ζωγραφισμένα πάνω σε ακατέργαστα ξύλα και με θέματα εμπνευσμένα από αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, πόρτες, ρόπτρα, καρέκλες και κοχύλια, είναι τα έργα που παρουσιάζει η Αμαλία Λιάμη από την 1η Αυγούστου και για δέκα πέντε ημέρες στο «Αρτ Καφέ» στην Κέρκυρα.