ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Είναι στις καρδιές και στους αγώνες μας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τα 23 χρόνια από τη δολοφονία της

Σάββατο 26 Ιούλη 2003

Την ανάγκη να δικαιωθεί η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τη δολοφονία της.

Θυμίζοντας το έγκλημα, που δεν πρέπει να περάσει στη λήθη, η ανακοίνωση σημειώνει: «Με μια εντολή της εργοδοσίας και του παρακράτους, έτσι απλά για εκείνους που τότε και τώρα βλέπουν τον άνθρωπο σαν μηχανή παραγωγής κερδών και τίποτε περισσότερο, κοβόταν βίαια το νήμα της ζωής της συντρόφισσάς μας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, 23 χρόνια πριν, στην πύλη του εργοστασίου-γκέτο της ΕΤΜΑ. Δύο και πλέον δεκαετίες μετά, η Σωτηρία ζει στις καρδιές και στον αγώνα μας για έναν καλύτερο κόσμο, για τον κόσμο που κι εκείνη οραματίστηκε και πάλεψε. Ηταν και είναι πάντα μέσα σε όλα εκείνα που γι' αυτά αγωνίστηκε και που γι' αυτά "έλειψε"».

«Η Σωτηρία ζει - συνεχίζει το Γραφείο του ΚΣ της Οργάνωσης. Φέτος γιορτάζει μαζί μας τα 35 χρόνια της ΚΝΕ. Κι εμείς τιμούμε τα 35χρονα της Οργάνωσής μας τιμώντας όσους στρατεύτηκαν σε αυτή, όπως η Σωτηρία. Μαζί της πορευόμαστε το δρόμο της πάλης για δημόσια δωρεάν σύγχρονη Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, για δουλιά με δικαιώματα. Η Σωτηρία μάς κρατά σφιχτά το χέρι στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, στην πάλη για ειρήνη. Ολοι εμείς που συνεχίζουμε το δρόμο που κι εκείνη επέλεξε πιστεύουμε πως έτσι μόνο κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της, τιμούμε τη θυσία της».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα για την εκδήλωση τιμής τη Δευτέρα το απόγευμα στην πύλη της ΕΤΜΑ υπογραμμίζοντας: «Θα βρεθούμε όλοι εκεί. Για να ανανεώσουμε τη δέσμευση απέναντί της πως όσο η πολιτική που αντιπάλεψε συνεχίζεται, τόσο θα συνεχίζουμε κι εμείς να την αντιπαλεύουμε με πίστη στο δίκιο και στη δύναμη της λαϊκής πάλης. Πως όσο οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της συνεχίζουν να τσαλαπατούν βάναυσα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των νέων, του λαού συνολικά, όσο συνεχίζουν να δολοφονούν εργάτες σε χώρους δουλιάς-κρεματόρια, λαούς ολόκληρους για τα συμφέροντά τους, τόσο στις δικές μας καρδιές θα φουντώνει η φλόγα της αντίστασης, της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή τους. Μέχρις ότου πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, τα όνειρα της Σωτηρίας και τα δικά μας, τα κοινά μας οράματα και ιδανικά. Μέχρις ότου και η δική της θυσία δικαιωθεί».