ΠΡΕΒΕΖΑ
Απέτυχε η προεκλογική φιέστα του κ. Δρυ
Τετάρτη 30 Ιούλη 2003

Απέτυχε παταγωδώς, η προεκλογική φιέστα που έστησε ο κυβερνητικός μηχανισμός στο Ν. Πρέβεζας, με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Γεωργίας κ. Δρυ.

Είναι τέτοια η οξύτητα των προβλημάτων που μόνο η αναφορά τους, από τους Δημάρχους και κυρίως από τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων (συνεταιρισμών και συλλόγων, χάλασε το κλίμα που είχε στηθεί από τους κυβερνητικούς και κομματικούς κλακαδόρους).

Ακόμα και οι πιο ένθερμοι κυβερνητικοί τοπικοί «υπάλληλοι» έφυγαν απογοητευμένοι.

«Ανθρακες ο θησαυρός»

Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ, «ο υπουργός προσγείωσε τους παρευρισκόμενους στην πραγματικότητα της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής πολιτικής, ξεκαθαρίζοντάς τους, ότι το νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον δεν αφήνει περιθώρια για λύσεις στα οξυμένα αγροτικά προβλήματα.

Τόνισε με περίσσευμα θράσους ότι το κράτος, κάνει πολλά, δεν μπορεί να κάνει άλλα, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς κάνουμε τα πάντα» και προέτρεψε τους αγρότες να αλλάξουν νοοτροπία, να στραφούν σε παραγωγή προϊόντων που είναι πιο ανταγωνιστικά στην αγορά και ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει από την ίδια την αγορά. Ο υπουργός δε βρήκε λέξη να πει για:

Ο κ. υπουργός - συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ - στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, υπερασπίστηκε την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ ξεχνώντας ότι:

Αξονες μιας φιλοαγροτικής πολιτικής

«Αγρότες και αγρότισσες του Ν. Πρέβεζας», συνεχίζει η ανακοίνωση, «επιβεβαιώνεται και από τα λεγόμενα του υπουργού η θέση του ΚΚΕ ότι στο σύνολό της η ενδιάμεση αναθεώρηση επιδεινώνει ποσοτικά και ποιοτικά την αντιαγροτική Κοινή Αγροτική Πολιτική, γι' αυτό η ανατροπή της αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών για την ανάπτυξη της γεωργίας και της υπαίθρου.

Και από την επίσκεψη του υπουργού κ. Δρυ, αναδεικνύεται σαν μονόδρομος για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και την ανάπτυξη της γεωργίας σε όφελος του λαού μια φιλοαγροτική πολιτική, που θα αποτελεί οργανικό κομμάτι μιας συνολικότερης λαϊκής οικονομίας.

Βασικότεροι άξονες αυτής της φιλοαγροτικής πολιτικής είναι:

Βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή αυτής της φιλοαγροτικής πολιτικής και της γενικότερης λαϊκής οικονομίας - καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Πρέβεζας - αποτελεί η λαϊκή εξουσία και το λαϊκό μέτωπο, που για αντικειμενικούς λόγους, μπορούν και πρέπει να γίνουν υπόθεση και των μικρομεσαίων αγροτών».