ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΤΡΑΣ
Νέο κεφάλαιο στη μαύρη βίβλο των διώξεων
Τετάρτη 22 Μάρτη 2000

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι εννέα φοιτητικοί σύλλογοι από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας καταγγέλλουν τον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο και την επιχειρούμενη φίμωση του «Ριζοσπάστη».

Πρόκειται για τους Συλλόγους Μαθηματικού, Φυσικού, Βιολογικού, Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πολιτικών μηχανικών, Ηλεκτρολόγων μηχανικών, Μηχανολόγων μηχανικών, Η/Υ και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, το οποίο διαθέτει και απόφαση της γενικής του συνέλευσης.

Στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν: «Εδώ και καιρό εξελίσσεται μια αυταρχική ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου. Η δίωξη του "Ρ" από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με κύριο εκφραστή τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλο, αποτελεί καθαρά πολιτική δίωξη. Συνεχίζοντας τον αυταρχικό της κατήφορο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να σβήσει κάθε φωνή αντίστασης στη σημερινή κατάσταση. Μετά τα "αγροτοδικεία", τα "ιδιώνυμα" στους μαθητές, μετά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σε κάθε κινητοποίηση, έρχεται να προστεθεί ένα νέο κεφάλαιο στη μαύρη βίβλο των διώξεων της κυβέρνησης».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζουν πως η δίωξη του «Ρ», τον οποίο χαρακτηρίζουν «κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου», «μας αφορά όλους, καθώς αποτελεί επίθεση ενάντια στην ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης, αποτελεί φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής, προμηνύει τα χειρότερα αύριο, στη μετά ΟΝΕ εποχή».