ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ - ΑΕΚ
«Πάμε σαν πέρσι... »
Τετάρτη 13 Αυγούστου 2003

Sportidea

Συγκρατημένος εμφανίστηκε στην αναχώρηση της ΑΕΚ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς
Μπορεί η ΑΕΚ να ταξίδευε χτες για την Ελβετία όπου σήμερα αντιμετωπίζει την Γκρασχόπερς (21.30 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως το μυαλό όλων στο αεροδρόμιο γύρισε ακριβώς ένα χρόνο πίσω. Βλέπετε οι συμπτώσεις για το «Δικέφαλο» δεν είναι και λίγες σε σχέση με τον ανάλογο αγώνα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ. Ιδια ημερομηνία (13 Αυγούστου) ίδιοι διαιτητές (οι Γάλλοι Ερίκ Πουλά, Νελί Βιενό Ντανιέλ Μπεκινά), ίδια διοργάνωση και ίδια φάση και το παιχνίδι είναι πάλι εκτός έδρας. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν τελικά οι συμπτώσεις επιβεβαιωθούν ακόμα περισσότερο και η ΑΕΚ φύγει από την Ελβετία με το διπλό όπως είχε κάνει και από την Κύπρο.

Πάντως, μπορεί η κακή κατάσταση των Ελβετών να αφήνει περιθώρια για κάτι τέτοιο, όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δε φαίνεται να παρασύρεται. Αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του είναι να δείξουν την απαραίτητη προσοχή και βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί. «Είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι αλλά σε καμία περίπτωση δε μου αρέσει να μας χαρακτηρίζουν φαβορί. Η Γκρασχόπερ μπορεί να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά είναι ομάδα με αξία. Είμαστε έτοιμοι, ειδικά για αυτό το παιχνίδι, αλλά για να προκριθούμε πρέπει να παίξουμε σοβαρά με πάθος και με ομαδικότητα».

Ο «Ντούσκο» εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή του Γρηγόρη Γεωργάτου, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο και για τη χρησιμοποίηση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Για τον πρώτο τα πάντα αναμενόταν να ξεκαθαρίσουν αργά χτες το βράδυ όταν θα ολοκληρωνόταν και η τελευταία προπόνηση της ομάδας. Ερωτηθείς για τον Λυμπερόπουλο που είναι στην αποστολή, μετά τον τραυματισμό του Σωτήρη Κωνσταντινίδη, ο τεχνικός της Ενωσης υποστήριξε ότι «ο Νίκος δεν είναι ακόμα απολύτως έτοιμος αλλά αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί κάποιος ψηλός επιθετικός, τότε μπορεί να τον ρίξω στον αγώνα».