Τα αρμόζοντα...
Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ «αιτίες» του πολέμου στο Ιράκ -με άλλα λόγια, η κατοχή από το καθεστώς Χουσεΐν των διαβόητων και επικίνδυνων για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη «όπλων μαζικής καταστροφής»- κάθε άλλο παρά δικαιώνονται όσο περνάει ο καιρός. «Δικαιώνεται» όμως η δολοφονική πρακτική του αμερικανικού (κατοχικού πλέον) στρατού, μέχρι και το χτύπημα στο «Παλεστάιν»!

Για το ξενοδοχείο όπου διέμεναν 190 δημοσιογράφοι και σκοτώθηκαν δύο από χτύπημα πυροβόλου αμερικανικού τεθωρακισμένου μιλάμε και το θυμηθήκαμε, γιατί οι Αμερικανοί σε επίσημο στρατιωτικό πόρισμα δηλώνουν ότι έπραξαν «με τον αρμόζοντα τρόπο», μια και είχαν πληροφορίες για την ύπαρξη ελεύθερου σκοπευτή.

Οπως ακριβώς εισέβαλαν «με αρμόζοντα τρόπο» σε Αφγανιστάν και Ιράκ σκοτώνοντας χιλιάδες αθώους μια και «είχαν πληροφορίες» για οτιδήποτε αυτοί νόμιζαν. Και «πληροφορίες» οι ΗΠΑ έχουν ως γνωστόν για πολλές ακόμη χώρες.

ΓΙΑ «ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ» σχετικά με το Κυπριακό και τη στάση της Τουρκίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης από την Αλεξανδρούπολη και είναι βέβαιο πως τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών όσο και στη Σίφνο... κατάλαβαν τι εννοούσε.

Είναι γνωστό ότι η δουλικότητα προς τις ΗΠΑ και η «ευρω-λαγνεία» είναι δυο βασικά χαρακτηριστικά της εξωτερικής πολιτικής που ασκείται. Ομως, ούτε και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να πείσουν οι παραλογισμοί που στηρίζουν την επίλυση του Κυπριακού στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ και, μάλιστα,... με το γνωστό «αυτόματο πιλότο».

ΠΑΝΩ ΠΟΥ τα είχε τακτοποιήσει όλα ο Κίμωνας, τώρα θα πρέπει να τρέχει πάλι πίσω στις λαϊκές κυνηγώντας την ντομάτα! Αυξήσεις μέχρι 63% παρατηρούνται στα οπωροκηπευτικά... λόγω κακοκαιρίας οπότε πρέπει να αναλάβει δράση.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κάποιοι ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι οι τελευταίες ανατιμήσεις οφείλονται στο γεγονός, πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης πήγε κι αυτός μερικές μέρες διακοπές... Μόλις σταμάτησε τις εμφανίσεις του στις τηλεοπτικές οθόνες ο Κ. Κουλούρης, πήραν την ανηφόρα οι τιμές...

Βεβαίως οι τιμές δεν πέφτουν και το πρόβλημα της ακρίβειας δε λύνεται όσες φορές κι αν εμφανιστεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης στα κανάλια βγάζοντας λαϊκίστικα λογύδρια. Ομως, αν αφαιρέσουμε την υπόθεση της ακρίβειας, έχει... την πλάκα του το όλο ζήτημα...