«Μήδεια» αλά Μποστ στην Κρήτη
Σάββατο 23 Αυγούστου 2003

Μια έμμετρη παρωδία του μύθου της Μήδειας αποτελεί η «Μήδεια» του Μποστ, που θα παρουσιάσει το θέατρο «Στοά», σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, τις επόμενες μέρες στην Κρήτη. Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα δοθούν δύο παραστάσεις στο Ηράκλειο (Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»), την Τετάρτη στα Χανιά και την Πέμπτη στο Ρέθυμνο.

Η «Μήδεια» του Μποστ (Μέντη Μποστατζόγλου), αυτού του σπουδαίου σατιρικού συγγραφέα, σημείωσε τεράστια επιτυχία όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1993 στο θέατρο «Στοά» και στη συνέχεια όταν περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτή τη σπαρταριστή κωμωδία η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της, αυτή τη φορά όμως όχι για να εκδικηθεί τον άπιστο Ιάσονα, αλλά για να τα τιμωρήσει για την κακή σχολική τους επίδοση και για τις «σεξουαλικές τους παρεκτροπές».

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, μουσική Βασίλη Δημητρίου, σκηνικό - κοστούμια του Μποστ, επιμέλεια σκηνικού - κοστουμιών Λέας Κούση, χορογραφίες Μαρίας Αλβανού. Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ηλίας Κατέβας, Ευδοκία Σουβατζή, Νίκη Χαντζίδου, Ελένη Κουλουριώτη, Εύα Καμινάρη, Ανδριανή Τουντοπούλου, Αλέκος Κούρος, Χριστόδουλος Στυλιανού κ.ά. Συμμετέχει δεκαμελής ομάδα χορού.