Μουσειολογική... εκπαίδευση
Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003

Αντικείμενα από την έκθεση «Πλόες... Από τη Σιδώνα στη Χουέλβα»
Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζεται μια σπουδαία, εξαιρετικά ελκυστική, σπανιότατη στο είδος της, διεθνική και πολυσυλλεκτική σε αντικείμενα αρχαιολογική έκθεση, με τίτλο «Πλόες... Από τη Σιδώνα στη Χουέλβα. Σχέσεις λαών της Μεσογείου 16ος-6ος αι. π. Χ.». Στα πλαίσιά της, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους δασκάλους της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, από τις 8-12/9.

Οι εκπαιδευτικοί, εκτός της περιήγησης στην έκθεση, θα παρακολουθήσουν προβολή διαφανειών και θα προμηθευτούν εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να μπορούν να προετοιμάσουν τους μαθητές που θα επισκεφτούν την έκθεση από τις 15/9-24/10, μετά από καθορισμό των ημερομηνιών των σχολικών επισκέψεων. (Δηλώσεις συμμετοχής για την ξενάγηση των δασκάλων, από 1-5/9, 10πμ-1μμ, στο τηλέφωνο 210-7228321).

Εξάλλου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε και τα τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη σχολική χρονιά 2003-2004. Προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές Γ΄ Δημοτικού («Οι φίλοι μου τα ειδώλια», «Εικόνες από τη Μυθολογία»), Δ΄ Δημοτικού («Λύσις και Τιμαρέτη: η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα», «Μια φορά κι έναν καιρό ένας αγγειοπλάστης») και Α΄ Γυμνασίου («Κυκλαδικός Πολιτισμός», «Λύσις και Τιμαρέτη: η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα»).

Επιπλέον, το μουσείο «πηγαίνει» και στα σχολεία, για την προετοιμασία των οποίων παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό και διοργανώνονται ξεναγήσεις για εκπαιδευτικούς, ενώ λειτουργεί παράλληλα ο δανεισμός των μουσειοσκευών για τα σχολεία της Αττικής και όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το μουσείο από τις 15/9 στο τηλέφωνο 2107228321. Πέρσι, περίπου 17.000 μαθητές παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου ή ξεναγήθηκαν σε αυτό.