«Πάνω στα χείλη μου»
Σάββατο 30 Αυγούστου 2003

Η Κάρλα δουλεύει σε μια εταιρία οικονομικών επενδύσεων. Εχει προβλήματα ακοής και στο εργασιακό της περιβάλλον αντιμετωπίζεται μειωτικά. Τελευταίο χτύπημα, η πρόταση των ανωτέρων της να προσλάβει ένα βοηθό. Η εμφάνιση του Πολ, ενός σέξι μικροεγκληματία, θα δώσει άλλη τροπή στις ζωές και των δύο. Εκείνη θα αποκρύψει το σκοτεινό παρελθόν και τα λάθη της κι εκείνος θα τη βοηθήσει να αντισταθεί στη συμπεριφορά των συναδέλφων της. Θα του διδάξει τους καλούς τρόπους, θα της διδάξει τους κακούς. Κάπου ανάμεσα στην αμοιβαία κατανόηση και την αμοιβαία εκμετάλλευση, η συναλλαγή τους θα μετατραπεί σε μια φορτισμένη σχέση με αβέβαιη έκβαση.

Ο σκηνοθέτης Ζακ Οντιάρ από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, επιστρέφει έξι χρόνια μετά από το διεθνώς αναγνωρισμένο «Ενας πολύ διακριτικός ήρωας» και φτιάχνει μια ερωτική ιστορία με σκοτεινές ατμόσφαιρες και λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στην αυτοκαταστροφή και τη λύτρωση. Ο έρωτας θέλει και την καλή, αλλά και την κακή πλευρά του εαυτού μας για να βρει κάπου την ισορροπία. Ολα είναι μια μάχη αρκεί να είσαι έτοιμος να πολεμήσεις.

Μ' ένα ευφυέστατο σενάριο που κέρδισε το βραβείο Σεζάρ καλύτερου σεναρίου, ο Ζακ Οντιάρ εντυπωσιάζει με την απαλή σκληρότητα του έρωτα και χωρίς να «πιέζει» καταστάσεις οδηγεί την κάμερα σχεδόν μαζοχιστικά, αλλά στο τέλος εξαργυρώνει όλη την αγωνία των ηρώων του μ' ένα γλυκό φιλί...

«Πάνω στα χείλη μου», μια όμορφη και σκοτεινά ερωτική ιστορία. Κρατάει το ενδιαφέρον και βγάζει άγρια ένστικτα, όχι απαραίτητα πονηρά. Ο αγώνας ανάμεσα στο καλό και στο κακό... Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι αξιοζήλευτες και η ταινία του Ζακ Οντιάρ μια από τις καλύτερες του σύγχρονου γαλλικού σινεμά.

«Sur mes levres»

Ερωτική περιπέτεια γαλλικής παραγωγής. Σκηνοθεσία: Ζακ Οντιάρ. Με τους: Βενσάν Κασέλ, Εμανουέλ Ντεβός, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ολιβιέ Περιέ, Ολίβια Μποναμί, Μπερνάρ Αλαν.