Γ. ΝΑΚΗΣ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ ισχυροποιεί τους δικούς σας αγώνες

Με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκης συζήτησε χτες το στέλεχος του ΚΚΕ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2003

Eurokinissi

Να πάρουν διαζύγιο από την πολιτική που χτυπά τα δικαιώματά τους, να μην ξαναπέσουν στην παγίδα των προεκλογικών υποσχέσεων και να συστρατευτούν με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα στον αγώνα που στόχο έχει την ανατροπή κι όχι τη βελτίωση αυτής της πολιτικής. Το παραπάνω κάλεσμα απηύθυνε ο Γιάννης Νάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το πρωί στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό) στη Θεσσαλονίκη. Και ξεκαθάρισε πως αν ενισχύσουν το ΚΚΕ τότε και οι δικοί τους αγώνες θα είναι πιο ισχυροί, πιο αποτελεσματικοί.

Στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας, ο Γ. Νάκης, συνοδευόμενος από στελέχη της ΚΟΘ του ΚΚΕ, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Μαρτίου, και το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ενώ είχε και συνάντηση με την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Μέσα από τις συναντήσεις αναδείχτηκαν τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας ως αποτέλεσμα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι ελλείψεις σε προσωπικό αγγίζουν το 25% και η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει τρύπες με την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων. Την ίδια ώρα, το μόνιμο προσωπικό «χτυπάει» συνεχείς επιφυλακές, υπερωρίες, τις περισσότερες φορές χωρίς να αμείβεται για την επιπλέον εργασία. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας και διαμονής.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων επιβεβαιώθηκε και από τα ίδια τα στοιχεία που έδωσαν οι συνδικαλιστές ο προσανατολισμός της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τους 3.000 αστυνομικούς οι 900 υπηρετούν στα ΜΑΤ. Εξάλλου, παραδέχτηκαν πως η πλειοψηφία των αστυνομικών που προέρχονται από τις σχολές, προετοιμάζεται περισσότερο για την καταστολή διαδηλώσεων παρά για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Στη συνάντηση με τους λιμενικούς, ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις κυρίως σε υποδομές και μέσα. Οπως έγινε γνωστό είναι αναγκαία η επάνδρωση του Λιμενικού με 2 επιπλέον ταχύπλοα.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων και στα τρία Σώματα είναι η αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως βαρύ ανθυγιεινό και επικίνδυνο. Αίτημα που στηρίζει το ΚΚΕ. Ομως ο Γ. Νάκης ξεκαθάρισε πως αυτό πρέπει να συνδέεται με τη μείωση του χρόνου υπηρεσίας, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, εφαρμογή ωραρίου και με το αναγκαίο επίδομα.