ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ετοιμη για την αγωνιστική υποδοχή
Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη 2003

Eurokinissi

Η λαϊκή καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης θα εκφραστεί μέσα από τις διήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου και θα κορυφωθούν με το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου, που θα γίνει στον ίδιο χώρο στις 7 μ.μ. και την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη ΔΕΘ και τα προξενεία των ΗΠΑ και Βρετανίας.

Στο μεταξύ, καθημερινά συνεχίζονται οι περιοδείες κλιμακίων του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς, στο πλαίσιο μιας πολύ μεγάλης εξόρμησης ενημέρωσης των εργαζομένων.

Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΜΕ στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στην περιοχή Φοίνικα, όπου είναι και τα συνεργεία συντήρησης των οχημάτων. Τα μέλη του κλιμακίου συζήτησαν με τους εργαζόμενους και για τα ειδικά και σοβαρά προβλήματα του χώρου τους, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα της εργατικής τάξης και για την ανάγκη οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την αντίσταση στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Οι εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο έδειξαν ενημερωμένοι για τις διήμερες αγωνιστικές εκδηλώσεις και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις συνθήκες εργασίας τους και τις δήθεν παροχές της κυβέρνησης.

Αλλο κλιμάκιο πραγματοποίησε περιοδεία στο μηχανουργείο του ΟΣΕ στη Μενεμένη, όπου το κλίμα παρουσιάζεται ιδιαίτερα καλό και οι διαθέσεις των εργαζομένων είναι αγωνιστικές και κριτικές για την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ και τη στάση αδράνειας απέναντι στα σοβαρά προβλήματα των εργαζόμενων.

Πραγματοποιήθηκαν 2 συγκεντρώσεις εργαζομένων στο χώρο του μηχανουργείου, στις οποίες μίλησαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ και υπήρξε γενική συμφωνία για την ανάγκη συμμετοχής στο συλλαλητήριο και σε άλλες εκδηλώσεις αντίστασης.

Από στελέχη του ΠΑΜΕ στο χώρο των εμποροϋπαλλήλων πραγματοποιήθηκε επίσης εξόρμηση στα μεγάλα καταστήματα ΜΑΚΡΟ και ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, όπου μοιράστηκε υλικό για τις διήμερες εκδηλώσεις και έγιναν συζητήσεις με τους υπαλλήλους των 2 καταστημάτων για την ανάγκη δυναμικής προβολής της εναλλακτικής πολιτικής που στηρίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Η ΕΔΥΕΘ

Σε χτεσινό Δελτίο Τύπου η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους φίλους της Ειρήνης στις διήμερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ στις 5 και 6 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου. «Ας τους δώσουμε την απάντηση που τους ταιριάζει!», τονίζει η ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ. «Να υποδεχτούμε τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης που ενέπλεξε τη χώρα μας ακόμα βαθύτερα στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, που κουρέλιασε το Σύνταγμα και παρέδωσε τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα οδικά δίκτυα στους ΝΑΤΟικούς νεοβάρβαρους δολοφόνους. Γιατί αυτός και η κυβέρνησή του είναι χρεωμένοι με βαθύτατες ευθύνες: