Κορύφωση στην Πελοπόννησο
Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2003

Και φέτος στο γνώριμο χώρο του Κάστρου
Στην Πελοπόννησο κορυφώνεται τις επόμενες μέρες το Φεστιβάλ με τριήμερες εκδηλώσεις στην Πάτρα και διήμερες στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, στην Πάτρα το Φεστιβάλ γίνεται την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη, στο Κάστρο της πόλης. Εκεί θα μιλήσει την Παρασκευή 12/9 ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο η Κική Νανοπούλου, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας της ΚΝΕ και την Κυριακή 14/9 ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Γιγαντοκατασκευές, πολυθεματικά περίπτερα, συζητήσεις για την Ολυμπιάδα και το Σοσιαλισμό, αφιερώματα στο ρεμπέτικο τραγούδι, τον Γ. Ρίτσο και την Κούβα, κινηματογραφικές προβολές, θέατρο σκιών, παραδοσιακά χορευτικά και δέκα ερασιτεχνικά συγκροτήματα πλαισιώνουν το πολιτικό - πολιτιστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Ανάμεσα στις συναυλίες ξεχωρίζουν αυτές των Δημήτρη Μητροπάνου και Δημήτρη Μπάση την Παρασκευή, Μίλτου Πασχαλίδη το Σάββατο και Βασίλη Παπακωνσταντίνου την Κυριακή.

Στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται στο Πάρκο Λιμενικού, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Αλέκος Χαλβατζής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει ακόμα συζήτηση για τα δημοκρατικά δικαιώματα, συναυλίες, διαγωνισμούς γκράφιτι και σκάκι.

Εκδήλωση κορύφωσης του Φεστιβάλ πραγματοποιείται επίσης στην Κόρινθο, την Κυριακή 14/9, στις 8 το βράδυ στα Περιβολάκια.