ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ντέρμπι στη Νέα Ευκαρπία
Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003

Sportidea

Πλήγμα για την ΑΕΚ η απουσία του Κασάπη
Η αυλαία της τρίτης αγωνιστικής, σηκώνεται σήμερα με τις αναμετρήσεις του πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Στο ντέρμπι της ημέρας ο Ηρακλής υποδέχεται την ΑΕΚ στη Νέα Ευκαρπία (19:00), ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πηγαίνει στην Προοδευτική (18:00), ενώ (θεωρητικά) το πιο εύκολο έργο δείχνει να έχει ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται την Καλλιθέα (21:00). Και τα τρία παιχνίδια (που θα καλυφθούν τηλεοπτικά από το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) αποτελούν γενική πρόβα, ενόψει των πρώτων αγώνων για το Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό δημιουργεί προβληματισμό στους προπονητές των πρωτοπόρων και μύχιες ελπίδες στους αντιπάλους τους. Μήπως δηλαδή υπάρξει αποπροσανατολισμός που θα επηρεάσει την απόδοση και θα μειώσει κάπως τη διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων.

Χωρίς τον Κασάπη θα παραταχθεί η ΑΕΚ, αφού στόχος είναι ο έμπειρος αμυντικός να παρουσιαστεί έτοιμος με τη Λα Κορούνια. Αλλες απουσίες δεν αντιμετωπίζει ο Μπάγεβιτς, που προβληματίζεται για δύο θέσεις (μια στη μεσαία και μια στην επιθετική γραμμή) του αρχικού σχήματος. Ο Σερβοέλληνας επισημαίνει συνεχώς στους παίχτες του πως ο Ηρακλής διαθέτει την καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων και ζητάει σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση, ώστε να κατακτηθεί η νίκη. Από την πλευρά του ο Γκέραρντ δεν υπολογίζει τους Μαχλά, Μουράτι, αλλά δε μεμψιμοιρεί. Θεωρεί ότι τα κενά τους μπορούν να καλυφθούν και περιμένει από τους παίχτες του να παρουσιαστούν όπως πρέπει και μπορούν, για να φτάσουν στο ποθητό.

Χωρίς προβλήματα (πλην των «μονίμων») ο Προτάσοφ θέλει να δει τους «ερυθρόλευκους» ψυχή και σώμα να παλεύουν στη Νίκαια για τους 3 βαθμούς. Με νωπές τις μνήμες από τη συνάντηση με τον Εργοτέλη, ζητάει προσοχή και μη υποτίμηση της Προοδευτικής, για ν' αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν υπολογίζει σίγουρα τους Καραναστάση, Αρχοντούλη, ενώ δύσκολα θα τα καταφέρει και ο Ζαΐμη.

Εκτός του Μπασινά άπαντες οι υπόλοιποι βρίσκονται στη διάθεση του Σουμ. Ομως ο Ισραηλινός τεχνικός, λόγω Μάντσεστερ, μάλλον θα κρατήσει κάποιους βασικούς στον πάγκο. Παρ' όλα αυτά κρούει κουδούνι κινδύνου, αν οι «πράσινοι» υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους. Και συνεχώς υπενθυμίζει ότι πέρυσι τα κατάφεραν στο τέλος.