26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
Αρχισαν όλα τα τμήματα
Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003

"Ηφαίστιο" του Αρη Φατούρου
Ξεκίνησαν τη Δευτέρα, με το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα και το Διαγωνιστικό Σπουδαστικό, οι προβολές του 26ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Σήμερα, αρχίζει και το Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα για ταινίες μυθοπλασίας, ενώ χτες προβλήθηκαν και οι πρώτες ταινίες στα διαγωνιστικά τμήματα ταινιών ντοκιμαντέρ και στο τμήμα «Ελληνες του Κόσμου».

Σήμερα, στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα Μυθοπλασίας θα προβληθούν οι ταινίες: «Οι Φίλοι μου τα Διαστημάκια» του Δημήτρη Πατρίκιου, «Destroy all Brains!» του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, «Το Σχήμα Μιας Σχέσης» της Ελίζας Πιερή, «Η Απόδραση της Βασίλισσας» του Πέτρου Χαραλάμπους, «Θρήνος» του Κύρου Παπαβασιλείου, «Other Side» του Χρήστου Παρλιάρου, «Τι Κολυμπάει Και Γελάει» της Εμμανουέλας Φραγκιαδάκη, «Τρικυμία» του Χρήστου Νικολέρη, «Χαραυγή» του Γιάννη Κατσάμπουλα, «Λου & Λένα» της Μαρίας Λάφη, «Ρεντ Σκάι» του Παναγιώτη Φαφούτη.

Αύριο, στο ίδιο τμήμα, θα προβληθούν: «Αριστείδης ο Αλόπεκας» του Αλέξη Αλεξίου, «O Bill, η Gates και η Βόλτα» της Μελπομένης Τσαρουχά, «Παραμυθάς» Siamak Etemandi, «Το Μεγάλο Χάπι» της Σεβαστιάνας Αναγνωστοπούλου, «Money Go Round» του Πέτρου Νούσια, «Paint it Black» του Νίκου Λερού, «Η Κούκλα» του Αλέξανδρου Κακαβά, «Πες μου Χρόνια Πολλά» του Νίκου Κρητικού, «Ο Τοίχος» του Διονύση Λυκιαρδόπουλου, «Ηφαίστειο» του Αρη Φατούρου, «Το ψυγείο» του Γιώργου Σιούγα, «Οι Μάγοι με τα Δώρα» του Αλέξανδρο Ποντικάκη.

Χτες ξεκίνησε και το πρόγραμμα «Europe in Shorts», με οκτώ σημαντικές πειραματικές ταινίες μικρού μήκους, που καλύπτουν την περίοδο των τελευταίων είκοσι πέντε ετών, από επτά ευρωπαϊκές χώρες. Τα Φεστιβάλ που συμμετέχουν στην επιλογή αυτού του προγράμματος, έχουν προτιμήσει ταινίες μικρού μήκους με λίγο ή καθόλου διάλογο, για να κάνουν το πρόγραμμα πιο προσιτό σε μεγαλύτερο ακροατήριο σε ολόκληρη την Ευρώπη.