Πολυπολιτιστική Νίκαια
Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003

Ο πολυχώρος της Μηχανικής Καλλιέργειας, στη Νίκαια
Στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού» του Δήμου Νίκαιας, σήμερα (9 μ.μ.), στο «Κατράκειο» θα πραγματοποιήσει συναυλία ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Μαζί του, στο τραγούδι η Δέσποινα Ολυμπίου.

Να θυμίσουμε όμως και την άλλη, μεγάλη πολιτιστική «πρόταση» του Δήμου Νίκαιας. Τον πολυχώρο της Μηχανικής Καλλιέργειας (Θηβών 245), στην άλλοτε υποβαθμισμένη περιοχή, που σήμερα σφύζει από ζωή, χάρη στις πρωτοβουλίες του Δήμου Νίκαιας. Εκεί προσφέρεται πολιτισμός για όλες τις ηλικίες. Στον εξωτερικό χώρο λειτουργεί το θερινό «Σινέ Νίκαια», όπου καθημερινά (9 μ.μ. και 11 μ.μ.) οι φίλοι του κινηματογράφου μπορούν να δουν πολύ καλές ταινίες (γενική είσοδος 5 ευρώ, 3 για φοιτητές-παιδιά).

Στο κεντρικό κτίριο του πολυχώρου, το κοινό μπορεί να δει τις παρακάτω εκθέσεις:

«Η Μαγεία του Κεριού», έκθεση κέρινων ομοιωμάτων από τη συλλογή του Μουσείου της Πετρούπολης, που περιλαμβάνει 56 κέρινα ομοιώματα μορφών από μυθολογία, ιστορία, τέχνη, πολιτική, επιστήμη και αθλητισμό.

Εκθεση φωτογραφιών του Στάθη Γιαννακόπουλου με τίτλο «Ονειρικοί Συνειρμοί», που περιλαμβάνει φωτογραφίες δουλεμένες χωρίς ψηφιακή επεξεργασία και χωρίς παρέμβαση στο σκοτεινό θάλαμο. Η έκθεση παρουσιάστηκε στο εξωτερικό, αποσπώντας τα εγκώμια των κριτικών, οι οποίοι κατέταξαν τον καλλιτέχνη στους πέντε καλύτερους Ευρωπαίους εικαστικούς φωτογράφους.

Αναδρομική έκθεση της 20χρονης Σχολής Βιτρό - της μοναδικής δημόσιας - που δημιούργησε το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας με τη συνεργασία της Γιώτας Ιακωβίδου. Παρουσιάζονται δημιουργίες των εργαστηρίων της, με διάφορα θέματα (γυναίκα, ρατσισμός, βιομηχανικό τοπίο, ναρκωτικά κ.ά.) και χρηστικά αντικείμενα (ελεύθερη είσοδος).

Οι εκθέσεις και οι προβολές θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ωρες λειτουργίας των εκθέσεων: Καθημερινά 6-10 μ.μ., εκτός Δευτέρας. Πληροφορίες: 210-4934390.