ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003

Από τον αποκλεισμό της εισόδου της Ακρόπολης στις κινητοποιήσεις του 2001

Την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφάσισε την Πέμπτη η γενική συνέλευση του σωματείου των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι αντιδρούν στις διαδικασίες πρόσληψης που έχει εξαγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Η συνέλευση διαπίστωσε, ότι τόσο ο μικρός αριθμός θέσεων όσο και ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να καλυφθούν οι θέσεις αυτές δεν εγγυάται την εργασιακή αποκατάσταση των εργαζομένων επί σειρά ετών στο ΥΠΠΟ. Οι διαδικασίες πρόσληψης που προωθεί το υπουργείο («ειδική» επιτροπή, περιορισμένη μοριοδότηση προϋπηρεσίας, γραπτός διαγωνισμός κλπ), κρίθηκαν απαράδεκτες και οι συμβασιούχοι απαιτούν την αναδιατύπωση των σχετικών αποφάσεων με τρόπο που να εξασφαλίζει την πρόσληψη των συμβασιούχων στο ΥΠΠΟ, με βάση την προϋπηρεσία.

Η αρχή του νέου γύρου των κινητοποιήσεων θα γίνει στις 23/9 με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, όπου θα πραγματοποιηθεί 2ωρος αποκλεισμός της εισόδου. Ακολουθούν: 25/9, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο ΥΠΠΟ, 29/9 - 3/10, 5ήμερη απεργία με τις εξής συγκεντρώσεις: 30/9, 11 π.μ. στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης με επανάληψη του 2ωρου αποκλεισμού της εισόδου και 2/10 συγκέντρωση στο ΥΠΠΟ. Στις 6/10 θα γίνει νέα 24ωρη απεργία και έκτακτη γενική συνέλευση. Για το συντονισμό των κινητοποιήσεων εκλέχθηκε 7μελής Απεργιακή Επιτροπή, που θα συνεργαστεί με το ΔΣ του σωματείου.

Τέλος, η συνέλευση καλεί τα υπόλοιπα σωματεία συμβασιούχων του ΥΠΠΟ να συντονίσουν τη δράση τους, καθώς και τα σωματεία των μονίμων «να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας».