Ενας είναι ο εχθρός...

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003

Motion Team

Από τη συγκέντρωση στη θεσσαλονίκη
Την απόλυτη συμπαράστασή τους στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και την ηρωική του Ιντιφάντα εξέφρασαν χτες ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, που πήραν μαζικά μέρος στην εκδήλωση αλληλεγγύης στο Λευκό Πύργο και την πορεία διαμαρτυρίας προς το αμερικανικό και το βρετανικό προξενείο. Συνάμα καταδίκασαν την κυβέρνηση του Ισραήλ που εφαρμόζει πολιτική επίσημης κρατικής τρομοκρατίας και τους Ευρωαμερικάνους ιμπεριαλιστές που ενθαρρύνουν το δολοφονικό της έργο. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Αντιπολεμική Επιτροπή, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, Σούτκι Ασόκι. Κάλεσαν το λαό να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή. Να απαιτήσει αποφασιστικά «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη, το Ιράκ, τη Συρία, την Κούβα, τη ΛΔ της Κορέας». Στη μαζική και μαχητική πορεία που ακολούθησε, το δρόμο άνοιγαν τα μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας, που με τα πανό και τις σημαίες υψωμένες στα χέρια απαιτούσαν, «Κάτω τα χέρια από τον Αραφάτ», και διαδήλωναν «Ναι στην Ειρήνη, για μια Λεύτερη Πατρίδα». Ελληνες και παλαιστίνιοι, ενωμένοι, σαν μια γροθιά, τραβούσαν στο δρόμο του αγώνα. Σε κάθε τους βήμα κατήγγειλαν: «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός». Η πορεία μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης πέρασε στην Τσιμισκή και έφτασε έξω από το αμερικανικό προξενείο, όπου οι διαδηλωτές καταδίκασαν τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού φωνάζοντας «Παλαιστίνη, Ιράκ, Μέση Ανατολή, τους λαούς σκοτώνουν οι Αμερικανοί» και υπέδειξαν το δρόμο που θα συνεχίσουν να βαδίζουν: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών». Η πορεία κατέληξε έξω από το βρετανικό προξενείο.

Κρήτη


Motion Team

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και όλους τους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών, διαδήλωσαν πολλοί φιλειρηνιστές, χτες το απόγευμα στους τρεις νομούς της Κρήτης, μετά από κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης, αλλά και των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 7 το απόγευμα στο Ηράκλειο στην πλατεία των Λιονταριών, στο Ρέθυμνο στο Δημαρχείο και στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Με σύνθημα «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός», οι διαδηλωτές, έκαναν ξεκάθαρη τη θέλησή τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα των λαών να ζουν ελεύθεροι στις πατρίδες τους.

Στο Ηράκλειο, από την Επιτροπή Ειρήνης, μίλησε η πρόεδρός της Ελένη Παπασταύρου, στο Ρέθυμνο, αντίστοιχα, ο Μιχάλης Γρηγοράκης και στα Χανιά, ο Αντώνης Χαρχαλάκης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.

Γιάννενα - Πρέβεζα

Συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό έγινε χτες το βράδυ στα Γιάννενα. Οι φίλοι της ειρήνης συγκεντρώθηκαν έξω από τη Νομαρχία, όπου εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης μίλησε η Κ. Χάμου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, ο Χρ. Μεντής από το ΠΑΜΕ και η Ολ. Τσουμάνη από την ΟΓΕ. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής του ιμπεριαλισμού.

Συγκέντρωση έγινε επίσης και στην Πρέβεζα έξω από την αίθουσα «Θεοφάνειο», όπου εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης και της ΝΔΕ μίλησε ο Στ. Τριανταφυλλίδης.