Αδυναμία ουσιαστικής απάντησης...
Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μας είναι κατανοητές οι ανυπέρβλητες δυσκολίες της ηγεσίας του ΣΥΝ και της «Αυγής», να δώσουν την όποια ουσιαστική απάντηση, στα όσα έθεσε η Αλέκα Παπαρήγα στην πρόσφατη εκδήλωση του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ». Γι' αυτό και δε μας προκαλεί την παραμικρή εντύπωση, ούτε η ανιαρή επανάληψη των αφοριστικών - τουλάχιστον - δηλώσεων του υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΝ, ούτε το γεγονός πως η «Αυγή» δε δημοσίευσε ούτε λέξη, απ' όσα σχετικά είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και στα οποία δήθεν απαντά ο Ν. Βούτσης.

Εμείς, πάντως, αντί άλλης απάντησης, αναδημοσιεύουμε το σχετικό απόσπασμα από την τοποθέτηση της Αλ. Παπαρήγα: «Ο Συνασπισμός, λόγου χάρη, είναι κόμμα δεσμευμένο, με την ψήφο του και με το πρόγραμμά του, στις 4 ελευθερίες του Μάαστριχτ, που είναι ελευθερίες για το μεγάλο κεφάλαιο. Στήριξε επιλογές ιδιωτικοποιήσεων, ελαστικοποίησης εργασίας, στρατιωτικοποίησης της ΕΕ κλπ. Αντιδραστικές αλλαγές στην ΤΑ. Κινητοποιήθηκε κατά του πολέμου, όμως δεν παρέλειψε να υιοθετεί και ορισμένα προσχήματα των ιμπεριαλιστών. Εχει κάνει σημαντικές εκλογικές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στα άλλα μαζικά κινήματα, στην ΤΑ. Συνεργασίες, που επεκτάθηκαν και σε κοινές θέσεις. Δε φθάνει να σηκώνεις προεκλογικά τον τόνο.

Κάνει έναν τεχνητό διαχωρισμό ανάμεσα στην οικονομία και την πολιτική, ψηφίζει επιλογές που συμφέρουν το κεφάλαιο και μετά διαμαρτύρεται για τις κοινωνικές συνέπειές τους».

Για όλ' αυτά έχουν να πουν τίποτε;