ΔΙΩΞΗ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διευρύνεται το κύμα συμπαράστασης
Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003

Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης κατά την πρώτη δίκη των πέντε φιλειρηνιστών
Ολοένα και περισσότεροι φορείς συσπειρώνονται κάτω από το αίτημα να σταματήσει η δίωξη των 5 αγωνιστών του αντιπολεμικού κινήματος, που στέλνονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή αντιστάθηκαν στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού. Οι 5 φιλειρηνιστές που δικάστηκαν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αθωώθηκαν πρωτόδικα από το τριμελές πλημμελειοδικείο Κιλκίς, οδηγούνται σε νέα δίκη, στις 29 Οκτώβρη, μετά από έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης. Την ημέρα της δίκης, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί το λαό και τους φορείς της πόλης σε μαζικό συλλαλητήριο συμπαράστασης έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ως μια ενέργεια πρόκληση για τον ελληνικό λαό που στη συντριπτική του πλειοψηφία αντιτάχθηκε στο βρώμικο πόλεμο ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και ενταγμένη στην προσπάθεια περιστολής των λαϊκών ελευθεριών και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, χαρακτηρίζει τη νέα δίωξη η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, που έγινε το Σάββατο στην Αθήνα. Επίσης, με κείμενο - ψήφισμα που υιοθέτησε, εκφράζει τη στήριξη και αλληλεγγύη της στους διωκόμενους ξεκαθαρίζει πως οι μεθοδεύσεις τρομοκράτησης του αντιπολεμικού κινήματος θα πέσουν στο κενό, για άλλη μια φορά.

Εξάλλου, τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους αγωνιστές του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που αντιστάθηκαν στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική τού «ό,τι διαμαρτύρεται πρέπει να πεθαίνει», δηλαδή την πολιτική διώξεων κάθε φωνής αντίστασης.

Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και η ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

Εξάλλου, τη νέα διατεταγμένη επιχείρηση δίωξης, καταδικάζει και η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Βόρειας Ελλάδας. Σε ψήφισμά της σημειώνει πως στόχος της δίωξης είναι να κάμψει το φρόνημα του ελληνικού λαού, που αντιτάσσεται θαρραλέα ενάντια στα ΑμερικανοΝΑΤΟικά και ευρωπαϊκά σχέδια υποδούλωσης των λαών. Και δηλώνει πως θα συμμετέχει μαζικά σε κάθε κινητοποίηση μέχρι τη δικαίωση των διωκόμενων.