Χρώματα «εντός και εκτός»
Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003

Εργο της Ζ. Σκιαδαρέση
Συνεχίζεται (έως 8/11) στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8), η έκθεση ζωγραφικής της Ζωής Σκιαδαρέση. Πρόκειται για έργα που έχουν ως θέμα τους τοπία και άλογα. Οπως παρατηρεί η Αθηνά Σχινά: «Με την πρώτη εντύπωση ο θεατής των τοπίων αυτών αποκομίζει την αίσθηση μιας δουλιάς χειροτέχνη. Τα έργα της έχουν την οξυδερκή παρατήρηση των αγγειογράφων της κλασικής Ελλάδας, των μικρογράφων της βυζαντινής και των μαστόρων της λαϊκής παράδοσης. Συνδυάζει, ταυτόχρονα, τα διδάγματα των υδατογράφων του 19ου αιώνα και των μονοχρωμιστών καλλιτεχνών του 20ού αιώνα».

Αφιερωμένη στη μνήμη της ζωγράφου Λούλας Μαυρουλίδου είναι η έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 29 Οκτωβρίου (7μ.μ.), στην γκαλερί «Δημόκριτος» (Δημοκρίτου 24). Εως τις 22 του Νοέμβρη θα παρουσιαστούν ακουαρέλες, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, αντιπροσωπευτικές δημιουργίες από τη μακρόχρονη εικαστική πορεία της ζωγράφου.

Εκθεση έργων του Γιώργου Αυγέρου φιλοξενείται έως τις 8 του Νοέμβρη στην αίθουσα Τέχνης «Τζάμια - Κρύσταλλα» (Σκαλίδη 35, Χανιά). Οπως σημειώνεται στον κατάλογο: «Με αυτήν την καινούρια δουλιά του ο Γιώργος Αυγέρος επιδιώκει να αναπαραστήσει εικαστικά την πραγματικότητα που τον περιβάλλει, να δώσει τον παλμό της σύγχρονης πόλης, όπως εκείνος τη συλλαμβάνει. Και αναπαριστά αυτή την πραγματικότητα με ματιά έμμεσα κριτική, με κατασκευές δισδιάστατων και τρισδιάστατων διαστάσεων εμπλουτισμένες με έντονα στοιχεία ζωγραφικότητας». Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την γκαλερί «Ζουμπουλάκη».

Εως τις 8 του Νοέμβρη διαρκεί η έκθεση ζωγραφικής του Κάσπαρ Μπάουμ στην γκαλερί «Titanium Yiayiannos» (Βασ. Κωνσταντίνου Βασ. Κωνσταντίνου 44).

Εγκαινιάζεται στις 31 του Οκτώβρη (8.30μ.μ.) στην γκαλερί «Ζίνα Αθανασιάδου» (Π.Π. Γερμανού 5), έκθεση έργων του Απόστολου Γεωργίου. Θα διαρκέσει έως τις 26 Νοέμβρη.